Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kadhai fried pulao

Kadhai fried pulao
Kadhai fried pulao
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kadhai fried pulao vagy tawa pulao, egy közismert pakisztáni, punjabi, gyorsan elkészíthető zöldséges rizs étel. Eredetileg tawa-n, egy perem nélküli lapos serpenyőn készül az étel, amelyen a chapatit is szoktak sütni, de én jobb szeretem mély serpenyőben készíteni, így biztosan helyükön maradnak a dolgok kavargatás közben is. :)

Ezt a receptet is sógornőmtől tanultam Pakisztánban, és általában akkor készítem, ha összegyűlnek a hűtőben a kissé fonnyadt, jobb sorsra érdemes zöldségfélék. Bármilyen zöldségfélével, gombával, zöldbabbal, apróra vágott spenóttal, karfiollal, répával, káposztával stb, elkészíthetjük, csak a fűszerek állandók. Bármilyen rizzsel elkészíthető, eredetileg mindenhol basmati rizzsel készül. Raitaval tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha pergős rizst szeretnénk, akkor nagyon alaposan, sokáig kell mosni, öblíteni a rizst, hiszen a keményítő miatt fognak összetapadni a szemek. Addig kell mosni, amíg teljesen tiszta vizet tudunk leönteni róla.
  2. Dupla mennyiségű, sós vízben feltesszük főni. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e a víz. Ha megpuhult a rizs, és az összes vizet felszívta, elzárjuk a gázt, és fedő alatt pihentetjük 5 percig. Ezután fedő nélkül hagyjuk hűlni, miközben villával néhányszor újra és újra átkeverjük, így biztosan nem tapadnak össze a szemek.
  3. A felhasználni kívánt zöldségféléket felaprítjuk, majd egy mélyebb serpenyőben (amibe belefér majd a már elkészített rizs is) olajat hevítünk.
  4. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és ízlés szerint megsózzuk. Nagy lángon pirítjuk. A zöldségek kevés levet fognak ereszteni. (Ha olyan zöldségfélét használunk, amelynek több idő kell, akkor fedő alatt, alacsony lángon pároljuk, amíg megpuhul.) Ha ez elpárolog a serpenyőből, hozzáadjuk a fűszereket, és tovább pirítjuk. Ellenőrizzük a só és fűszerek mennyiségét, ha szükséges, pótoljuk. Ha nem szeretjük csípősen, akkor a chilli elhagyható.
  5. Ha megpuhultak a zöldségfélék, hozzáadjuk a főtt rizst, és óvatosan összekeverjük. Elzárjuk a gázt, és fedő alatt hagyjuk hűlni egy kicsit.
  6. Tetején friss korianderrel, raitával tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 160
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mango

Mióta szakács: 2012.12.19.
23 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
konyha: pakisztáni
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pakisztáni zöldséges rizs, tawa pulao rice, punjabi zöldséges rizsétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nancyangel
nancyangel Sat, 2015-10-10 08:01

Remek étel! Javaslom zöldségek közül a hagyma, gomba, cukkini triót!

564
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
mexikói keverék 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
koriander 2 teáskanál
kurkuma 1 kávéskanál
római kömény 2 kávéskanál
garam masala 2 teáskanál
koriander 1 szál
rizs 0.5 kg
chili 0 ízlés szerint
víz 1 l