Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kagylóhúsos tészta magyarosan

Kagylóhúsos tészta magyarosan
Kagylóhúsos tészta magyarosan
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kagylóhúsos valamit akartam enni, és nem találtam receptet. Ízlésem szerint ezért hozzáfogtam, és elkészítettem, már másodszor. Sikerem volt, mind elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kagylót hideg vízben kiolvasztjuk, megmossuk, megtakarítjuk.
  2. 1 közepes hagymát és 2 gerezd fokhagymát apróra vágunk, és üvegesre pároljuk annyi olajban, amennyi eltakarja.
  3. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, ízesítjük a hozzávalóknál említett fűszerekkel, (tetszés szerint csípős paprikával), hozzáadjuk a megmosott kagylót.
  4. Ráöntjük a paradicsomlevet, ketchupot, fél deci vizet, és hagyjuk fedő alatt főni. Én még egyszer töltöttem rá kb. fél deci vizet, és mikor főttnek, sültnek nyilvánítottam a kagylót, még főztem fedő nélkül addig, amíg a szósz állaga szép lett.
  5. Megfőzünk egy csomag tésztát, és tetszés szerinti adagolás után tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 948
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Atilla

Mióta szakács: 2012.08.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tészta kagylóhússal, magyaros kagylóhúsos tészta, kagylós tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

742
kagylóhús 25 dkg
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsomlé 2 dl
ketchup 4 ek
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
köménymag 1 kávéskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
tészta 50 dkg
víz 0.5 dl