Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kagylóleves 2.

Kagylóleves 2.
Kagylóleves 2.
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna egy egyszerű leves készíteni, de valami különlegeset - amivel eddig nem dolgoztam - beletenni. A kagylóleves adta magát, így elkezdtem keresni, de nem találtam nekem megfelelőt. Aztán végül összeszedtem a francia alapreceptet, és a saját ízlésem szerint megvariáltam. Végül nagyon elégedett lettem az eredménnyel, és a készítéshez felhasznált kiváló száraz bort kortyolgatva mellé, nagyon kellemes szombati vacsorát jelentett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki szeretne valami különlegeset, de könnyen elkészíthetőt. A feketekagyló lehet a páncéljában is, de akkor tisztítani is kell, valamint a végén kiszedegetni. Azt is lehet, hogy ilyet is-olyat is rak bele az ember, ez ízlés kérdése. Szerintem tálaláskor jól néz ki benne a feketekagyló, de én megspórolom magamnak a kiszedését az előkészítés során.
Jó étvágyat hozzá! Remélem, ízleni fog!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát, majd a felolvasztott vajon üvegesre pároljuk.
  2. Mikor már kezd megpuhulni, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát.
  3. Amikor a hagyma kész, hozzáöntjük a húslevest, a bort, a borecetet. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és a kakukkfüvet. Hagyjuk az egészet felforrni.
  4. A feketekagyló húsát beletesszük a forró levesbe, és lefedve pároljuk 10 percen keresztül (ha még fagyos volt, akkor további 5 percig).
  5. Ezután keverjük hozzá a tejszínt, amit egy kis levessel előtte simára kevertünk egy tálban.
  6. Kóstoljuk meg a levest, és ízesítsük tovább ízlés szerint. A legvégén adjuk hozzá a petrezselyemzöldet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 427
elküldve: 3
receptkönyvben: 48
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Hage

Mióta szakács: 2011.02.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

feketekagyló-leves, tejszínes kagylóleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

259
feketekagyló 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fehérbor 2 dl
marha alaplé 8 dl
főzőtejszín 2 dl
petrezselyem 1 csokor
vaj 15 g
olívaolaj 0.25 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
fehérborecet 1 kk