Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kagylós-baconös penne

Kagylós-baconös penne
Kagylós-baconös penne
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem találmánya. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Reszelt parmezán elférhet rajta, de anélkül is boldogulnak az ízek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott bacont, majd amikor zsírjára sült, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felaprított csilit.
  2. Mikor a fokhagyma barnulni kezd, rádobjuk a kagylóhúst, és 3-4 percig sütjük.
  3. Hozzáadjuk a felaprított kaliforniai paprikát, és további 3-4 percig pirítjuk.
  4. A pennét sós-olajos vízben megfőzzük.
  5. A kifőtt tésztát leszűrjük, és a raguhoz öntjük úgy, hogy kb. 0,5 dl főzőlé is a serpenyőbe kerüljön.
  6. Alaposan összerázogatjuk, majd félrehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverünk egy marék apróra vágott bazsalikomot.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 235
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kagylós tészta, szalonnás-kagylós penne, paprikás-kagylós tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

704
kagylóhús 15 dkg
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
bacon 5 dkg
olívaolaj 1 ek
chili 1 db
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 1 marék
penne 25 dkg
0 ízlés szerint