Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kagylótészta fokhagymával és chilivel

Kagylótészta fokhagymával és chilivel
Kagylótészta fokhagymával és chilivel
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű, relatíve gyors, és nagyon ízletes olasz étel. Amiben egy kicsit változtattam rajta, hogy parmezán vagy mozzarella helyett egy roquefortot használtam, ami dél-franciai sajt. Így tulajdonképp egy mediterrán tésztát kreáltam.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni.
  2. Közben a fokhagymát és petrezselymet aprítjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a gombát és a jégsalátát szeleteljük, az újhagymát és chilit karikára vágjuk.
  3. Olívaolajon a hagymát dinszteljük, rádobjuk a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezzük, rálocsoljuk a vörösbort.
  4. A leszűrt tésztát hozzákeverjük, locsolunk rá ketchupot és chiliszószt, rászórjuk a salátát, az újhagyma zöldjét és petrezselymet.
  5. Tálaláskor morzsolunk rá sajtot, és teszünk rá egy petrezselyemlevelet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 853
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Rigate con aglio, peperencino, pomodoro, vino rosso e formaggio, Kagylótészta fokhagymával, chilivel, paradicsommal, vörösborral és sajttal, rokfortos paradicsomos tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

507
tészta 25 dkg
fokhagyma 6 gerezd
chili 3 db
paradicsom 3 nagy db
csiperkegomba 1 nagy db
újhagyma 1 db
jégsaláta 2 db
petrezselyem 0.5 csokor
zöld olajbogyó 15 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
ketchup 1 ek
chiliszósz 1 ek
vörösbor 1 dl
kéksajt 5 dkg