Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kagylótésztás gombás csirke

Kagylótésztás gombás csirke
Kagylótésztás gombás csirke
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a tésztát és a tejfölös masszát hozzáadjuk, betehetjük a sütőbe, ott még szebb lesz, de serpenyőben gyorsabb. Nálam most a gyorsabb változattal készült. Csirke helyett használhatunk bélszínt vagy nyakaskarajt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst fűszerezzük, lisztbe mártjuk, majd olajban mindkét oldalát megpirítjuk (10 perc). A húst kiszedjük az olajból, beleszórjuk a vágott hagymát, 5 perc pirítás után hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fokhagymát, ezt is fűszerezzük, rárakjuk a hússzeleteket, fedő alatt pároljuk.
  2. Ezalatt sós vízben megfőzzük a kagylótésztát, leszűrjük, ha a hús megpuhult, belevegyítjük a tésztát. Rátöltjük a reszelt sajttal, a tojással és az apróra vágott petrezselyemmel elkevert tejfölt.
  3. Villával besegítünk, hogy a tojásos tejföl mindenhová bejusson. Lefedjük, és addig hagyjuk csendes lángon, amíg a massza összeáll. Még gazdagabb lesz, ha a tetejére is szórunk reszelt sajtot.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 197
elküldve: 4
receptkönyvben: 352
elkészítve: 31/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés gombás tészta, rakott tészta gombás csirkével

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

832
csirkecomb 4 db
csiperkegomba 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
tejföl 2 dl
sajt 10 dkg
tojás 3 db
kagylótészta 20 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint