Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kahlúa házilag

Kahlúa házilag
Kahlúa házilag
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az opera tortához szükség volt Kahlúa kávélikőrre, aminek a házi változata mellett döntöttem. A recept innen.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Koktélokba, süteményekbe.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot és az instant kávét összekeverjük, és lassan melegítjük. Nem forraljuk fel, csak melegítjük. (Az eredeti recept szerint két óráig, én ezt fél órára redukáltam.)
  2. A kávés cukros vizet hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a vodkát.
  3. Üvegbe töltjük, lezárjuk, és hagyjuk állni 8-10 hétig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 456
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

evaszan

Mióta szakács: 2011.01.23.
17 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kávélikőr, házi kávés vodka

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kispgabi
kispgabi Fri, 2016-02-12 23:20

Sorry,... az ígéretnek lőttek,... a Kahlúa a múlt héten elfogyott!!! :)
Talán majd legközelebb! :)))

kispgabi
kispgabi Wed, 2016-01-27 14:15

Kedves evaszan!

Imádom a kávét, - és veled ellentétben, én pont azért szeretem a házi készítésű likőröket, mert meg tudom csinálni alacsonyabb alkoholtartalommal (édesebbre), - ezért evidens volt, hogy ezt a likőrt is meg kell csinálnom!

Tegnap meg is csináltam, bár ne tettem volna...! :)))
Hát nekem ez nagyon-nagyon bejött. :))) Ez annyira finom, hogy szinte biztos vagyok benne, hogy nem fogom megtudni, hogy milyennek kell lenni-e eredetileg, mert az biztos, hogy nem fogja megérni a 8-10 hét várakozási időt, mert addigra elfogy! Pedig egyből dupla adaggal indítottam.

A tapasztalatom szerint érdemes - a mennyiség alapján gondolt edénynél - nagyobb edényt választani, mert hiába főztem takarék lángon, kb. az egy harmada szépen, csendben, alattomosan kifutott a lábasból. /Vagy ott állni mellette, és kevergetni, na, ... én ezt nem tettem! :)))/ Amikor már egész sűrű sziruppá főtt, akkor nagyon habzott, de a leszűrt likőrön nekem már nincs hab.
Arra kíváncsi lennék, hogy milyen lenne 2 óra főzés után? A dupla mennyiségnél is elég sűrű szirup lett belőle fél óra után, a recepted szerinti adag 2 óra főzéssel lehet, hogy újra granulátum lenne, csak cukrozott. :D Azért ezt nem próbálom ki. :)

Egyébként, szerintem a szirup önmagában gasztroajándékként is megállja a helyét, tőlem biztos kapnak ilyet a kávéimádó szeretteim. Lehet sütire/fagyira csorgatni, esetleg egy kis rummal megbolondítani, vagy egy kis forró tejjel/vízzel felöntve, lazán hátradőlve meginni. :DDD

Szóval, köszönöm szépen a receptet, csak ajánlani tudom minden kávéimádónak!
És ígérem, legalább az utolsó fél decit eldugom, hogy megkóstolhassam a teljes érési idő után is! :))) Gabi

evaszan
evaszan / evaszan Sun, 2011-08-07 20:11

Kedves Marcsi!
Nekem is habos volt egy ici-picit, amikor még meleg volt, de aztán szépen "felszívódtak" a habok. Ha majd eljön a várva várt kóstoló, akkor számolj be róla, hogy ízlett-e, kíváncsi vagyok rá! Az az igazság, hogy én annyira nem vagyok oda az édes likőrökért, így nekem ez önmagában annyira nem jött be, de sütibe szerintem tényleg nagyon jó volt. Na jó, arra gondoltam, hogy B52 koktélban is tesztelni fogom még. :) Illetve valószínűleg inkább a gyújtogatásmentes változattal fogok majd előállni lévén, hogy a tökéletesen amatőr kategóriában mozgok a mixerkedésben. (B54: http://koktel.idea.hu/koktelok-tipus-szerint/shooter#/b54) Csak még várom a megfelelő alkalmat.
Éva

FMarcsi91
FMarcsi91 Sun, 2011-08-07 17:24

Megcsináltam! nagyon vároma 10-ik hét eljövetelét hogy megkostolhassam,bár nekem habos a teteje jóez?köszi ezt az érdekes ital receptet !

186
víz 1.5 dl
cukor 135 g
vaníliás cukor 1 teáskanál
instant kávé 3 teáskanál
vodka 2.5 dl