Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakakós Ferdinánd

Kakakós Ferdinánd
Kakakós Ferdinánd
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet még az első munkahelyemen kaptam egy kedves kolléganőmtől. Azóta kicsikét átalakult, de lényegében nem változott. Nem egy vendégváró sütemény, mert nem lehet szépen tálalni, mert a kalácsok egészen összenőnek, gyakorlatilag a tepsiből kell kienni. De veszélyesen finom. Köszönöm Magdi!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Olvastam egy változatot kakaó nélkül vaníliás cukorral, de szerintem a kakaó elengedhetetlen. Legutóbb egy kis fahéjjal bolondítottam meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, a tojásból, a folyadékból az élesztő hozzáadásával kelt tésztát készítünk, amelyet annak rendje és módja szerint meg is kelesztünk.
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a krémet. A margarint (célszerű előre kivenni a hűtőből, hogy könnyebb legyen vele dolgozni) a cukorral és a kakaóval eldolgozzuk. Porcukorral könnyebb elkeverni, viszont jó a kristály is, mert sütés közben úgyis elolvad. A kakaót ízlés szerint adagoljuk, mi úgy szeretjük, ha van benne bőven.
  3. A megkelt tésztát jó nagyra kinyújtjuk, ha lehet hasonlítson téglalap alakúra.
  4. A krémet elsimítjuk a tésztán.
  5. A tésztát felcsavarjuk, majd 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, és egymás mellé fektetjük a tepsiben.
  6. Kicsit hagyjuk még kelni, majd sütőben megsütjük.
  7. Ha tejjel dagasztottuk, a tetejét sülés közben 2-3 alkalommal meglocsolhatjuk cukros tejjel (csak egy kicsivel, nehogy tocsogjon benne).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 767
elküldve: 1
receptkönyvben: 132
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

B

Mióta szakács: 2011.08.22.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós tekercsek, kakaós kelt csigák

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

adri6170
adri6170 Sun, 2011-11-06 16:09

Szia Bea! Távol álljon tőlem, hogy belekössek a receptedbe, de azok kedvéért akik ritkán sütnek és nem túl gyakorlottak, megjegyezném, hogy a tojásokból csak a sárgája szükséges a kelt tésztához. Egyébként tényleg nagyon finom! Érdemes megsütni! :-)

nettunderke
nettunderke Sun, 2011-10-23 18:22

Szia. Ma elkeszitettem. Nagyon jo lett. A csaladnak is nagyon izlik;ugy nezem holnapra nem igen marad. Koszonjuk szepen.

VargaBea
B / VargaBea Sun, 2011-10-23 21:19

Örülök hogy ízlett. Nálunk sem szokott másnapra maradni.

VargaBea
B / VargaBea Mon, 2011-10-17 08:25

Sziasztok!
Szerintem egy kicsit más a tésztája mint a darázsfészek - amit egyébként én is diósnak ismerek. Próbáljátok ki, van különbség!
B

579
finomliszt 50 dkg
tojás 4 db
víz 350 ml
élesztő 25 g
cukor 2 ek
margarin 25 dkg
cukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek