Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaókrémes piskótatorta

Kakaókrémes piskótatorta
Kakaókrémes piskótatorta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (129)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítem ezt a tortát, mert hamar megvan (a gépi habverő hatalmas segítség ilyenkor), s nincs benne semmi bonyolult. Egy időben beleuntam, és mindenféle más tortákkal kísérleteztem. Szépek lettek (hellyel-közzel), finomak is lettek, nem volt velük probléma, de valahogy sose fogytak olyan sebességgel, mint ez. A családom finoman az értésemre adta, hogy nagyon szeretik a tortáimat, de ha kérni lehetne, szülinapjukra inkább ezt süssem. Ám legyen! Amit az ünnepelt kíván! Sütöm is szívesen. A kísérletezések meg megmaradtak a saját szülinapjaimra, akkor készülnek (általam persze) a másféle torták, mert ugye a szülinapos kívánsága az szent. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Ha biztos sikert akarunk a piskótával, akkor nagy szögletes tepsiben süssük. Hamarabb kész van, és biztos, hogy átsül. Ilyenkor keresztben-hosszában kettévágom, és négy lapos szögletes torta lesz belőle. A képen is ilyen van.  Ja, és még senki nem reklamált miatta. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170°C fokra.
  2. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a citromreszeléket. Végül laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük.
  5. A krémhez a lisztet, a 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesen elkeverjük a tejjel. Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Ha kész, kihűtjük, közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  7. A kihűlt főtt krémet kanalanként hozzáadjuk a cukros vajhoz, és azzal is habosra keverjük.
  8. Legvégül keverjük bele a kakaóport. (Ha díszíteni akarunk, hagyjunk a fehér krémből 1-2 evőkanálnyit.)
  9. A piskótát 3 lappá vágjuk, és a krémmel megtöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
  10. Tetszőlegesen díszítjük, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megszilárduljon.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 52
össznézettség: 190 342
elküldve: 70
receptkönyvben: 1 355
elkészítve: 87/104
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatorta főzött krémmel, egyszerű csokitorta, főzött kakaókrémes torta, kakaókrémes piskóta

Hozzászólások (129)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

AgnesMagnesAgnes
AgnesMagnesAgnes Thu, 2018-12-20 15:39

Kedves Fahéj,

Ha kívül is szeretném a piskótát ezzel a krémmel bekenni, akkor dupla adag krémet érdemes készíteni?
köszönöm,
Ágnes

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2018-12-23 21:51

Bocsi, de nem voltam netközelben egy ideje, így most tudok csak válaszolni:
nem kell több krém, de úgy oszd el, hogy kb. ugyanannyi jusson kívülre, mint laponként belülre. Szóval ha 3 lap, akkor 3 felé (2 rész a lapok közé, 1 rész kívülre), ha 4 lap, akkor 4 felé (3 rész a lapok közé, egy kívülre). Üdv: Fahéj

joe70
joe70 Sun, 2017-02-19 21:46

Szia Fahéj !

A lányaim sütöttek egy sima piskótát , itt találtam ezt a szuper krémet :) Tökéletes, el is mentettem . Köszönöm !!

babuka78
Szarvasné Marcsi / babuka78 Fri, 2017-02-17 10:18

Szia
Látom hogy neked 4 lapba van vágva...
Olyan magas lesz, hogy lehet 4-be vágni? Vagy rakjak bele sütőport? Bár azt nem írtad, így valószìnű nem kell.
Holnap lesz 1 éves a hercegem és neki szeretném elkészíteni...
Köszönöm válaszod

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2017-02-18 08:59

Kedves Marcsi!
Ezer bocs, de tegnap nem voltam gépközelben. Az én piskótám a fotón azért lehetett négybe vágva, mert nagy gáztepsiben sütöttem (35x35 cm-es), és így vágtam hosszában-keresztben félbe. 4 db közel négyzet alakú lap lett, persze így a torta is négyzet alakú lett. Ez nálunk senkit nem zavar, ezt is fel lehet díszíteni, ugyanolyan lesz, mint egy szép magas torta, csak nem kerek. :)
Remélem, még időben ment az infó. Sütőpor nem volt benne.
Üdv: Fahéj

Bogyó74
Bogyó74 Tue, 2015-11-10 10:15

Piskótasütésnél érdemes már a sütés elején egy hurkapálcikát bedugni a sütő ajtajához, így a sütőtérben keletkező gőz azon a pici résen távozni tud. Ezzel a sütési módszerrel nem fog összeesni a piskóta és nem lesz nedves. Nekem bevált! :-)

Bogyó74
Bogyó74 Tue, 2015-11-10 09:23

Én már jó ideje ezt a piskótareceptet használom többféles sütemény elkészítéséhez! Egyszerűen tökéletes! A krém pedig felidézte nagymamám főzött kakaós krémjét! Végre megtaláltam a tökéletes krém receptjét a tökéletes állagú krémhez! Én egy kanállal több kakaót tettem bele! :-) Az öcsém elég válogatós a sütikben, de ezt alig bírta abbahagyni! :-)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2015-11-11 07:29

Köszönöm a megerősítést! Én is szoktam több kakaót beletenni, ha úgy érzem, nem elég kakaós a krém. Nem rontja el, az biztos. :) Nálunk is ez a kedvenc torta. Ha sietni akarok, lapban sütöm a piskótát, egy nagy tepsiben, akkor 15 perc alatt kész van. Igaz, ilyenkor szögletes lesz a tortám, de az még érdekes is. A képen is olyan torta van. (Azt is lehet cikkekre vágni.) Na úgy aztán tényleg pikk-pakk kész.
Üdv: Fahéj

Bonnie_
And1 / Bonnie_ Thu, 2015-11-05 12:39

Elolvasva a receptet és látva a fotót, nagyon megörültem, hogy végre találtam egy olyan receptet, amilyet keresek.
Előbb megcsináltam a krémet, hogy legyen ideje hűlni. Az állaga jó, az íze is jó, bár ha megfőztem volna egy csokipudingot, nagyjából ugyanezt kaptam volna. Nekem ez inkább puding, mint kakaós krém.
A tésztával valószínűleg én voltam türelmetlen, bár tűpróbáztam természetesen, jónak is tűnt, sőt a külseje lassan már kezdett volna odakapni. A sütőből kivéve azonban beesett a közepe és kiderült, hogy a közepe félig nyers. Ment a kukába, tésztát még így nem rontottam el...
Remélem más több sikerrel jár.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2015-11-05 18:57

Kedves And1!
Amikor ezt a krémet kitalálták, még nem volt pudingpor. Főzött krém a neve, és valóban hasonlít a pudingra, de csak amíg a cukros vaj bele nem kerül. Onnantól fogva egy könnyű, habos krém válik belőle, ami már egyáltalán nem hasonlít a puding állagához. Ja, és a pudingban (kukorica)keményítő van, ebben meg búzaliszt. Az a különbség. Van, aki nem szereti minden krémes sütibe beletenni a pudingot, vagy nem tart otthon mindig pudingport. Azoknak jó ez a recept.
A piskóta problémát csak azért nem értem, mert van neked egy nagyon jó piskótarecepted a citromos sütidnél. Ha azzal a bevált recepttel próbáltad volna, lehet, nem kell kidobni. Nem tudom, mi a titka a tökéletes piskótának, van, hogy nekem se lesz olyan, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Nem tudom, mi lehetett a probléma. Mindenesetre nagyon sajnálom, hogy csalódtál benne.
Üdv: Fahéj

raindrop
Raindrop / raindrop Wed, 2015-04-01 14:41

Tökéletes krém-piskóta arány! Végre! Köszönet a fantasztikus receptért!
Én 24 cm-es kikent-kilisztezett tortaformában, 1 tk sütőpor hozzáadásával (biztosítékként), 35 percig 170 fokon, légkeveréssel sütöm. 3 lapba vágva szép kis torta lesz belőle. Nagy-nagy kedvenc lett!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2015-04-01 22:27

Ez szuper! :) Én is épp hétvégén sütöttem meg, és megint nagy sikere volt, mint mindig.
Nálunk is kedvenc.
Üdv: Fahéj

falsestuff
falsestuff / falsestuff Sat, 2014-10-11 12:19

sokadik tortám ez, de nekem nem sikerült - a tészta lapos és túl tömör lett, a krém hasonlóan. robotgép / mixer nélkül úgy tűnik nem érdemes hozzáfogni ehhez a recepthez.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-10-11 17:13

Igazán sajnálom, hogy nem sikerült. Én valóban robotgéppel készítem, de édesanyám annak idején mindent kézzel kevert, a habot is kézi habverővel verte fel. Kicsit lassabban ugyan, de úgy is elkészíthető.

Farkas Évi
Farkas Évi Thu, 2014-09-18 13:13

Kedves Fahéj!
Már nagyon sokszor elkészítettem ezt a receptedet IS!És nagyon köszönöm,ma van a kislányom 1 éves szülinapja és természetesen ezt a tortát sütöm! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2014-09-18 19:32

Kedves Évi!
Nagyon örülök, hogy neked is bevált ez a receptem (is)! :) A kislányodnak boldog szülinapot, neked pedig további jó sütés-főzést kívánok!
Üdvözlettel: Fahéj

ann86hu
ann86hu Fri, 2014-07-25 22:38

Anyukám szülinapjára megcsináltam kicsit kevesebb teljes kiőrlésű lisztből, cukor helyett szintén kevesebb xilit-eritrit-sztívia hármasból, viszont 3 ek kakaóval.
A piskóta egy kis szodabikarbonával szépre megnőtt, a krém is jól sikerült, és bár fél óránál többet nem volt még ideje állni a hűtőben, de már így is nagyon finom torta lett belőle. Holnap meglátjuk, tud-e még finomabb lenni! :) Köszönöm a receptet!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-07-26 08:00

Igazán nincs mit! Biztos nagy örömet szereztél vele anyukádnak. Én meg tisztára kíváncsi lettem, milyen lehet a teljes kiőrlésű lisztes piskóta. Mindenképp kipróbálom egyszer.
Üdv: Fahéj

ann86hu
ann86hu Sat, 2014-07-26 11:47

Ha egyszer tényleg kedved lenne kipróbálni, a fenti recepthez 115 g lisztet használtam: fele tk. búza, fele durumliszt, mert utóbbitól könnyebb lesz a tészta és szintén egészségesebb a simaliszteknél.
Csak teljes kiőrlésűből talán 110 g is elég, de kísérletezni kell, mert nincs két egyforma piskóta. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-07-26 17:50

Köszi, hogy leírtad! :) Nekem most tk. tönkölylisztem van itthon, de durumot biztos beszerzek. Tetszik, hogy könnyebb lesz tőle a tészta. Egyébként kész száraztésztában is nagyon szeretem.
Üdv: Fahéj

Kinga76
Kinga76 Thu, 2014-07-10 20:25

Kedves Fahéj! Hétvégén tervezem megsütni ezt a szépséget a fiam szülinapjára, a kocka verziót választanám, hogy tutira sikerüljön a piskóta. Szóval jól értem, hogy akkor egy normál gáztepsiben (ez viszonylag elég nagy, nem baj?) sütöm meg ezt a mennyiséget amiből elég lapos piskóta lesz és ezt vágom négyfelé, úgy pakolom egymásra? Nem lesz úgy túl kicsi a torta? :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2014-07-11 19:04

Kedves Kinga!
A torta akkora lesz, mint a gáztepsi fele szélességre és hosszúságra is. Magasságra meg egy átlag torta magassága. Remélem, ízleni fog mindenkinek.
Üdv: Fahéj

katalya30
katalya30 Sun, 2014-07-06 09:32

Kedves Fahéj

Tegnap szerettem volna megcsinálni a fiam 1. születésnapjára. Sajnos kudarcba fulladtam már az elején. :(
A 2. pontban azt írod,hogy a "A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük." sosem szabad a fehérjéhez cukrot adni mert sosem lesz kemény. megcsináltam cukorral és cukor nélkül is és 2.-jára lett sikerem. Piskótám olyan lapos maradt mint egy papír lap és tettem bele sütőport is. a krémnek neki se álltam ezek után. Akinek sikerült ez a süti gratulálok én vettem egyet készen. :(

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2014-07-06 10:00

Kedves Katalya!
Sajnálom, hogy nem sikerült a tortád. Fogalmam sincs, mi lehetett a probléma a tojásfehérjékkel kapcsolatban. Ha te azt mondod, hogy sosem szabad cukrot adni hozzá, te biztosan így tapasztaltad. Én viszont akkor is azt állítom, hogy sokkal keményebb és tartósabb hab készül cukor hozzáadásával. Valószínűleg a piskóta is azért lett lapos, mert összetört benne a hab vagy fel se verődött rendesen. El nem tudnám mondani, hányszor készítettem már ezt a tortát, éspedig épp a leírtak szerint, és még sose tapasztaltam olyanokat, amiket leírsz. Még egyszer sajnálom, főleg, hogy szülinapra akartál vele kedveskedni, de akkor is értetlenül állok a probléma előtt.
Üdv: Fahéj

L.Maya
L.Maya Sun, 2014-03-16 13:35

Szia! Ha nincs itthon vajam,akkor hogy lehetne máshogy csinálni?

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2014-03-16 14:45

Szia! Margarinnal is lehet készíteni, a hozzávalóknál margarin van írva. Persze érdemes a jobb minőségű Ramával dolgozni, így ízre teljesen megfelelő lesz.
Üdv: Fahéj

akkaja
akkaja Sat, 2014-03-01 11:00

Jelentem! ELKÉSZÜLTEM!!! Hát ez nagyon nagyon szép lett! A krém nem híg, nem sűrű, az íze... hmmmm... :) Vajjal készítettem, nem margarinnal és dupla adagot, mert a tortalapok is 12 tojásból készültek... (sokan leszünk!). Nagyon jó! nagyon finom és nem úszott el az ostyalap sem! sok tortát készítettem már, de ez... Imádom, hogy milyen szép lett! Remélem a kis csemetémnek is tetszeni fog! Köszönöm! Nagyon köszönöm!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2014-03-02 12:07

Kedves Akkaja!
Jaj de jó, hogy ilyen jól sikerült!!!! Nagyon örülök, hogy még az ostyalap is kibírta. Kis csemetéd pedig biztos nagyon boldog volt, hogy olyan szép tortát kapott. :)
Sok boldogságot neki!
Üdv: Fahéj

akkaja
akkaja Sat, 2014-02-08 11:00

Szia!
Már sok receptedet megsütöttem. A hónap végén lesz a kisfiam 2. szülinapja... a tortája tetejére vettem egy Micimackós ostyalapot, erre a krémre rátehetem? Mármint nyilván rá, de el fog úszni a minta, eláztatja az ostyát? EZT akarom megsütni!!!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-02-08 13:10

Sajnos ezt nem tudom. Utána kéne nézni, hogy eredetileg mire szokták rárakni ezeket az ostyákat. Eza krém egy átlgos tortakrém, főzött krémnek nevezik. Talán egy cukrász meg tudná mondani. Örülök, hogy pont ezt akarod megsütni a kis szülinaposodnak. Sok boldogságot neki!
Üdvözlettel: Fahéj

akkaja
akkaja Tue, 2014-02-11 10:28

Köszi a gyors választ! Az a baj, hogy minden oldalon mást írnak, hogy mire, milyen körülmények között rakhatom rá... :(
De azért köszi a jó tanácsot! Ja! Köszi a jó kívánságot is! Akkaja

tompika22
tompika22 Wed, 2013-12-25 18:09

Látom, itt mindenki profi, csak én vagyok ilyen béna, hogy nem sikerült a krém. Ízre nagyon finom, de nekem híg lett. Nem maradt meg a lapok között, szinte mind kifolyt, a végére egy nagy krémtócsa közepén állt a piskóta, a lapok között egy vékonyka krémcsíkkal. Végül megettük, mindenki kapott még egy kanál krémet...de el voltam keseredve!! :( Mit rontottam el? Figyeltem a mennyiségekre...beraktam a hűtőbe, hátha megdermed...de nem!! :(

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-12-25 22:25

Nem értem, mi lehetett a baj. Nekem nemhogy nem lesz híg,de inkàbb még túl sűrű is ennyi liszttől az a fèl liter tej. Jó púpos evőkanállal kell beletenni, és akkor jól besűrűsödik. A vajat viszont csak akkor szabad beletenni, amikor a főzött krém màr teljesen kihűlt. Sajnàlom, hogy csalódtál benne.
Üd: Fahéj

nemgabi
nemgabi / nemgabi Tue, 2013-12-24 15:52

Kedves Fahéj!
Ez lett a karácsonyi tortánk. Tényleg nagyon egyszerű, és nagyon finom! Én háztető alakban építettem fel, és a tetejét megszórtam kókuszreszelékkel. Így igazi téliesített süti lett belőle! Köszi a receptet!
Szép ünnepeket kívánok, szeretettel:
Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-12-25 15:42

Kedves Gabi!
Ha hiszed, ha nem, már én is készítettem házikó alakban. :) Örülök, hogy ez került a karácsonyi asztalotokra.
További szép karácsonyt!
Üdvözlettel: Fahéj

andika31
andianyu / andika31 Wed, 2013-10-16 21:36

Pénteken magunknak, vasárnap az öcsémnek készítettem el - isteni lett mindkétszer! Valóban elronthatatlan, nagyon egyszerű és finom!!!! Nagyon jók a receptjeid, éppen közülük mazsolázgatok :-) Köszi!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-10-17 08:04

Köszi a dicséretet! Nálunk is ez volt hétvégén, én a lányomnak készítettem, mert ez a kedvenc tortája. :)

L.Maya
L.Maya Sat, 2013-06-15 08:50

Szia! Az lenne a kérdésem,hogy 11 tojásból is el lehet e készíteni(sajnos csak ennyim van itthon),és hogy akkor hogy változnak a hozzávalók? Sokszor sütöttem már meg,nagyon finom,de most többet kéne csinálnom,mert szülinapozunk. Köszönöm szépen! Maya

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-06-15 12:13

Szia Maya!
11 tojáshoz 11 kanál liszt és 11 kanál cukor a piskótához, a krémhez meg duplán vegyél mindent, úgy jó lesz.
Üdv: Fahéj

Bettilove
Jaguár / Bettilove Wed, 2013-04-03 14:37

Kedves Fahéj !
Nagy örömöt okozott a torta húsvétra az egész családnak . Én annyit változtattam rajta ,hogy 1x sütöttem 10 tojásból piskótát egy nagy tepsibe amit ketté vágtam és ehez csináltam még egy lapot 5 tojásból amihez a megadott krém mennyiség 1,5 szeresét készítettem el és,hogy még finomabb legyen a tepsi méretű torta tetejére rá raktam egy doboz habmestert ,eszméletlen jó lett ! :)
Köszönjük neked a receptet ,szerintem még sokszor lesz ez a torta az ünnepi asztalon .

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-04-03 15:00

Hű! jó nagy torta lehetett! :) Nagyon örülök, hogy megszerettétek.
További jó sütés-főzést! Fahéj

BZsuzsi
BZsuzsi Fri, 2013-03-22 23:38

Kedves Fahéj!
Ez a torta valami mennyei.....Mindenki oda-meg vissza volt tőle....el is fogyott nagyon hamar.
Annyi volt a problémám vele, hogy a tésztája nekem nem lett szép magas, kb 23 cm-es tortaformám is kb. félig volt vele megsülve.
Most kislányomnak szeretnék szülinapjára egy nagyobb tortát készíteni....egy 26 cm-es csattos tortaformába.
Tanácsodat szeretném kérni, hogy ehhez a formához mennyi tojásból készítsem a tésztát, és ha szeretnék belerakni sütőport az mennyi legyen...???????
nagyon várom válaszod

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-03-23 13:13

Kedves Zsuzsi!
Én 8-10 tojásból készíteném. Abba belemehet 1 cs sütőpor is. A Karamellás-fahéjas kockámban 5 tojáshoz van 1 cs sütőpor. Egyébként nekem nagyon bevált az, hogy csak a fele cukorral verem fel a tojásfehérjét, és a cukor másik felét krémesedésig keverem a tojássárgákkal, amibe teszek 4 ek vizet is. És ezt adom hozzá a fehérjehabhoz szépen, lassanként, aztán jöhet a sütőporral elkevert liszt, legjobb szitálva, de mindenképp kis részletekben és nagyon finoman elkeverve. Nekem, ha nem lapnak, hanem tortaformában sütöm, a hőlégkeveréssel 160 fokon sütés jött be leginkább. Ez légkeverés nélkül 180 fokot jelent, közepes meleg. De a legklasszabb piskótát a villanysütő "sütemény" állásával tudom elérni 160 fokon, ami hőlégkever, viszont csak alsó az sütés működik. És jót tesz a piskótának, ha nem kapjuk ki azonnal a sütőből, hanem a kikapcsolt sütőben hagyjuk nyitott sütőajtó mellett még 1-2 percig pihenni.
Remélem, tudtam segíteni.
Üdv: Fahéj

BZsuzsi
BZsuzsi Sat, 2013-03-23 17:56

Köszönöm szépen a gyors választ! Így fogom készíteni ezt az nagyon finom tortát!!

1065
tojás 6 db
cukor 6 púpozott ek
finomliszt 6 púpozott ek
citromhéj 0.25 citromból nyert
finomliszt 4 púpozott ek
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 5 dl
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek