Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós boszorkánypogácsa

Kakaós boszorkánypogácsa
Kakaós boszorkánypogácsa
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc sütim a boszorkánypogácsa, valahol megláttam kakaós változatban. Szezámmaggal pedig már régen el akartam készíteni.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, meg a kakaóporral. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd a tojássárgájával, végül fakanállal belekeverjük a lisztet.
  3. Kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk, a kicsit felvert tojásfehérjébe rakjuk, majd a szezámmagba. A sütőlemezre rakva, a közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal. Berakjuk a sütőbe, megsütjük. Pár percig hagyjuk hűlni a lemezen, tortarácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A vajat habosra keverjük a porcukorral, meg a vaníliás cukorral, végül a sűrített tejjel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 252
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós-szezámmagos keksz, kakaós teasütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

374
finomliszt 15 dkg
1 csipet
vaj 15 dkg
barna cukor 7 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 7 ek
vaj 5 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 0.5 csomag
sűrített tej 3 ek
szezámmag 1 ek