Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós buborék kalács

Kakaós buborék kalács
Kakaós buborék kalács
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kakaós kalácsot szerettem volna csinálni. Még nagyon régen láttam egy receptes oldalon egy hasonló receptet. Gondoltam megcsinálom így. Nagyon jól sikerült, a töltelék mindig máshol bukkant fel. :)

hozzávalók / 4 adag

A kelt tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Megcsinálhatjuk más töltelékkel is. Én ma mákkal fogom. Más oldalakon láttam olyat, hogy kakaós, túrós és mákos töltelék volt vegyesen. Készíthetjük más formába is, akár kuglóf formába. Érdemes tényleg egyforma golyókat csinálni, mert úgy szép. Mint ahogy a képen is látszik, az enyémek nem egyformák. Ezért nem lett olyan szép.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Majd az összes többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát dagasztunk.(Én kenyérsütőgépben csináltam, és abban is kelesztettem).
  3. Hagyjuk kétszeresére kelni.
  4. Ha megkelt, vékonyra (kb. fél ujjnyira) kinyújtjuk. 5x5 cm-es kockákra felvágjuk. Érdemes egyforma nagyságúra vágni, mert annál esztétikusabb lesz.
  5. Mindegyik közepére egy kk cukrozott kakaót teszünk. Majd gombócokat formálunk belőlük.
  6. Egy püspökkenyér formát kivajazunk, lisztezünk. A gombócokat egy picit csúsztatva belehelyezzük. Majd a következő sort úgy rakjuk le, hogy ne az alatta lévőre, hanem kettő közepére kerüljenek a gombócok.
  7. Tojássárgájával megkenjük, majd letakarva langyos helyen hagyjuk kelni.
  8. Ha megkelt, először erős fokozaton, majd visszavesszük a hőfokot, szép barnára sütjük.
  9. Ha nagyon gyorsan pirulna, érdemes letakarni alufóliával.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 579
elküldve: 2
receptkönyvben: 126
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Milumano

Mióta szakács: 2010.07.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kalács kalács, kalács gombócokból, halmos kalács

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Döme-Ádám
Döme-Ádám Sat, 2012-06-02 10:02

Szia!

Nekem is tetszik a recept, a kakaót/csokit imádó családomnak biztos tetszene.
Megtennéd, hogy a sütést kicsit pontosabban részleteznéd? (hány fokon mennyi perc)

Milumano
Milumano / Milumano Sat, 2012-06-02 10:20

Biztos tetszeni fog mert nagyon finom!Még a Páromnak is izlett pedig Ö jobban szereti a krémesebb sütiket!
Hát a hőfokot nehezen tudnám neked megmondani.Sima sütőm van,az első 5 percben a legnagyobb fokon sütőm,utána vissza veszem kb. a felére.De igy is a közepe fele le szoktam takarni mert a teteje hamar megpirul.A sütés kb. 25-30 perc.Tűpróbát szoktam csinálni.Időközben többször elkészítettem.A mákos is nagyon finom.De amikor írtad hogy a családod csoki imádó,eszembe jutott hogy nem lehet rossz csokival töltve se.Érdemes kipróbálni.

Döme-Ádám
Döme-Ádám Fri, 2013-04-05 22:37

Köszönöm, ki fogom próbálni...... de közben jött egy hirtelen ötletem is: frissen szedett apró epreket fogok elrejteni a gombócokba!
A jövő hétre időzítettem a sütést, majd beszámolok az eredményről.

sziszu
sziszu Sat, 2012-06-02 09:57

Kedves Milumano!
Ez egy nagyon-nagyon jó kalácsreceptnek tűnik. Feltétlenül kipróbálom. Előre is köszi a receptet, biztos vagyok benne, hogy nagy sikere lesz. Csak egy kérdésem lenne: a cukrozott kakaó rendesen fel tud olvadni a tésztában?
köszi

Milumano
Milumano / Milumano Sat, 2012-06-02 10:22

Hogy fel-e olvad?Én inkább azt mondanám hogy olyan félig-meddig!És számomra ez pont igy jó hogy nem olyan folyós.Olyan krém állagú inkább!Ha folyósobban szeretitek akkor Én a helyedbe a cukrot ledarálnám!

523
tej 1 dl
tejföl 3 ek
élesztő 2.5 dkg
finomliszt 25 dkg
cukor 3 ek
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 5 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
instant kakaópor 3 ek
tojássárgája 2 db