Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-citromos szelet

Kakaós-citromos szelet
Kakaós-citromos szelet
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom születésnapjára készítettem.

hozzávalók / 4 adag

alap

kakaós krém

citromos krém

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

alap

  1. Egy kisebb tepsibe teszünk 10 db kakaós kekszet.

kakaós krém

  1. A margarint a kakaóval és a cukorral megolvasztjuk, majd ha kihűlt, habosra keverjük.
  2. A lisztet és a búzadarát egy kevés tejjel elkeverjük, a maradék tejben, ha forr, megfőzzük a krémet.
  3. Amikor kihűlt a krém, kanalanként hozzákeverjük robotgéppel a kakaós krémet.

citromos krém

  1. A lisztet és a búzadarát egy kevés tejjel elkeverjük, a maradék tejben, ha forr, megfőzzük a krémet.
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a tejes krémet, a citromlevet, majd a kandírozott citrom és narancshéjat.

tetejére

  1. A kakaós kekszre rákenjük a citromos krémet, erre újabb kakaós keksz jön, majd kevés (3 ek) kakaós krém, erre sima keksz, majd a maradék kakaós krém.
  2. 30 percre hidegre tesszük, majd kiborítjuk.
  3. A tejszínhabport habosra verjük a vaníliás cukorral és az ásványvízzel, majd bevonjuk vele a sütinket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 809
elküldve: 2
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kekszsüti, habos kekszsüti, kakaókrémes-citromkrémes kekszsüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1196
háztartási keksz 40 db
margarin 12.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
búzadara 3 evőkanál
tej 5 dl
tej 5 dl
finomliszt 3 evőkanál
búzadara 3 evőkanál
margarin 12.5 dkg
cukor 3 ek
citromlé 1 citromból nyert
kandírozott citromhéj 5 dkg
kandírozott narancshéj 5 dkg
tejszínhab por 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
ásványvíz 2 dl