Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós "croissant"

Kakaós "croissant"
Kakaós "croissant"
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, könnyű tésztájú kifli, majdnem a pékségből!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, konyharuhával letakarva legalább 60 percig kelesztjük. Ha megkelt a tésztánk, 4 részre osztjuk, és egy rész tésztát még két részre vágunk. Tehát összesen 8 kis cipónk lesz.
  2. A töltelékhez a kakaóport a nádcukorral és a fahéjjal összekeverjük, a vajat kenhető állagúra olvasztjuk.
  3. A cipókat kb. 30 cm-es kör formára nyújtjuk ki. Az egyik kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a töltelék negyedével. Ezt befedjük a másik tésztával, és körülbelül 16 cikkre vágjuk (lehet kevesebb cikkre is szeletelni, akkor nagyobb kifliket kapunk).
  4. A cikkeket a nagyobb felétől kezdve feltekerjük, kiflit formázva belőlük.
  5. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk, nagyobb távolságot hagyva közöttük, mivel a sütés alatt még nőni fognak. Tetejüket egy tojássárgájával megkenjük.
  6. 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
  7. Még melegen, egy pohár tejjel vagy joghurttal fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 26 417
elküldve: 15
receptkönyvben: 426
elkészítve: 23/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

Timejja9

Mióta szakács: 2013.10.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kifli, kakaótöltelékes kiflik, croissant kakaóval töltve, csokis croissant

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pinky_s
pinky_s Sun, 2016-01-31 09:13

Szia!

Azt szeretném megkérdezni, hogy az élesztőt nem is kell külön felfuttatni? Csak belemorzsolom a tésztába? A joghurt mehet bele hűtőhidegen? Köszi szépen!

Anna830819
Anna830819 Tue, 2015-06-23 16:35

Kedves Timejja9!

Ma elkészítettem a kifliket. Annyi változtatással, hogy graham lisztet használtam a teljes kiőrlésű helyett, mert az volt itthon.
Nagyon finom lett, könnyű és lágy a tésztája.
Következő alkalommal fahéjasat is sütök szerintem. :)
Köszönöm a receptet! Nem utoljára sütöttem, az biztos.

ktt
ktt Wed, 2014-07-23 13:05

Kedves Timi!
Most sütöttem meg hát ISTENI!!!!!!!!! Mindenkinek javaslom kipróbálni , elronthatatlan tökéletes recept és nagyon nagyon finom ! Köszönöm szépen a családom nevében is :-)

marty0719
marty0719 Fri, 2013-11-22 16:44

Kedves Timejja9! Én ki próbáltam a receptedet elsőre mindjárt dupla adaggal, és tényleg nagyon finom frissen sülve még ropogós is mint az igazi croissant. Nagyon hamar el is fogyott.

M.Era
M.Era / M.Era Tue, 2013-10-29 22:39

Kedves Timi !
Én ki fogom próbálni ezt a kiflit :) mert nagyon gusztusos, akár hogy is nevezzük.
Üdv Era

Szeva50
Szeva / Szeva50 Tue, 2013-10-29 15:04

Kedves Timejja9! Csak tanácsként írom, hogy nézz szét akár a nosaltyn vagy egyéb oldalakon (Limara, Miele stb...), mert a croissantnak szabályai vannak. Egy kakaós csigát,-kiflit nem lehet croissantnak nevezni. A lelkesedésed ne hagyjon alább, ügyeskedj továbbra is. Üdvözlettel: Éva

Timejja9
Timejja9 / Timejja9 Tue, 2013-10-29 16:09

Kedves Szeva50!
Ebben a receptben inkább fantázianévként szerepel a "croissant" elnevezés; jobban hangzik, mint a kakaós kifli. Ez egy hamis croissant! :-) Mindenesetre köszönet a hozzászólásért! Üdvözlettel: Timi

1188
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
finomliszt 40 dkg
joghurt 250 g
tojás 2 db
tej 100 ml
napraforgó olaj 100 ml
nádcukor 3 ek
friss élesztő 50 g
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 3 ek
nádcukor 3 ek
fahéj 1 kávéskanál
vaj 10 dkg