Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós császármorzsa

Kakaós császármorzsa
Kakaós császármorzsa
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kitaláltam, hogy kicsit változtatok a szokásos recepten. Ebből a receptből indultam ki.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgájákat csomómentesre keverjük a liszttel, a tejjel, a cukrokkal, a sóval és a kakaóporral.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan az előző masszához keverjük.
  3. A keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  4. Előmelegített sütőben fél óráig sütjük.
  5. Ezután fakanállal összetörjük, és még 5-10 percre visszatesszük a sütőbe.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 312
elküldve: 1
receptkönyvben: 163
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

császármorzsa kakaóval, kakaós morzsás édesség

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

564
tej 3 dl
finomliszt 16 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 3 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
1 csipet