Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga 2.

Kakaós csiga 2.
Kakaós csiga 2.
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (185)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csipetkéim nagy kedvence!
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a cukorral felmelegítjük és felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt.
  2. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, végül hozzáadjuk az élesztős tejet.
  3. Legalább 10 percet dagasztjuk, majd letakarjuk.
  4. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
  5. Ezalatt habosra keverjük a töltelék hozzávalóit és a hűtőbe tesszük.
  6. A megkelt tésztát négyzet alakúra és vékonyra nyújtjuk.
  7. Megkenjük a töltelékkel és a hosszanti oldalánál fogva, szorosan feltekerjük.
  8. Éles késsel 3 cm vastag karikákra szeleteljük.
  9. Kivajazott tepsibe tesszük, egymástól kb. 2 cm távolságra.
  10. A tetejüket tojássárgával megkenjük és egy órát kelesztjük. Ezalatt a csigák szépen összenőnek.
  11. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton, kb. 25 percig sütjük.
  12. Meglocsoljuk az egészet meleg(!) habtejszínnel. Ettől lesz finom, puha a héja és még foszlósabb a tésztája.
  13. Kristálycukrot szórunk a tetejére.
  14. Takarékon még 10 percet sütjük.
  15. Tálalás előtt meghintjük vaníliás porcukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 188 729
elküldve: 33
receptkönyvben: 2 549
elkészítve: 168/225
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaós tekercs

Hozzászólások (185)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Penge
Penge Thu, 2016-11-03 11:54

Biztos velem van a baj, bele adtam amit kell. De az ehetőnél több dicséretet nem tudok adni neki. Élesztő ízű, száraz a tészta, nem elég édes. A lakásba mennyei illat terjengett, de az íze felejthető lett. Lehet a meleg habtejszín után már nem kellett volna a további 10 perces sütés. Na majd legközelebb.

PappKata
PappKata Sun, 2016-04-03 14:39

Egyszerűen isteniek lettek a csigák! A liszt egy kis részét teljes kiőrlésűre cseréltem, a töltelékben vaj helyett (mivel nem volt már annyi itthon) olajat használtam (nem mértem, csak annyit tettem hozzá, amitől jó állaga lett), és tejszínből csak 1-1 teáskanállal tettem a csigákra.
Eszméletlenül finomak lettek. Még sosem ettem ennyire puha, szinte csokis csigákat :) Nem hiszem, hogy valaha ennél finomabbat fogok kóstolni, de szerintem nem is keresgélek tovább, hiszen TÖKÉLETES ez a recept!

SzBarbara89
SzBarbara89 Fri, 2015-11-13 22:00

A napokban szeretném elkészíteni, érdeklődnék, hogy töltelékként rakhatok bele nutellát is? Végig olvasgattam a hozzászólásokat, de ilyennel nem találkoztam :) Vagy lehet, hogy túl édes lenne? Előre is köszönöm :)

kornelia6
kornelia6 Sun, 2014-11-16 12:56

szuper finom lett és szuper egyszerű volt megcsinálni még nekem is ;) köszi a receptet!

nettunderke
nettunderke Wed, 2014-09-10 21:17

Nagyon -Nagyon finom, es puha. Nekem 14 db lett belole , gyonyoruen megkeltek a tepsibe. En langyos tejjel locsoltam meg a tetejet, es picit tovabb sutottem a villany sutoben. Valamint tobbet raktam a toltelekbol.Koszonet a recept feltoltesert.

HgyPancsa
HgyPancsa Fri, 2014-09-05 16:36

Sziasztok!
Most sütöttem meg a csigákat :)
Észrevételek: nem folyik ki a töltelék, NAGYON finom, éppen ezért másfélszer ennyit teszek bele legközelebb mert sütés után kicsit eltűnik az az isteni ízvilág. puha a tészta a tejes locsolásnak köszönhetően, személy szerint vaníliás tejet használtam.
Köszönöm a receptet, elmentettem! :)

Zsani mami
Zsani mami Sun, 2013-10-13 11:35

A végeredmény tulajdonkèppen csokis csiga, amivel úgy összekentük magunkat, mint a 2 èvesek :D Mennyei volt!!! 2 órán belül 2-en megettük...
Nekem a töltelèk ennyi vajjal (pontosabban margarinnal) morzsásra összeállt. Picit kiegészítettem, így gèppel kikeverve gyönyörűen kenhető krèmes lett. Hűtőbe egyáltalán nem tettem.
Kenyérsütőben dagasztva szinte zéró munka van vele.
A csigákat sütőpapírra téve a 40-50 fokos sütőbe tettem, kb 30 perc alatt annyit keltek, hogy összeértek.
Most állok neki újra, kipróbálom, hogy nem kenem meg tojássárgával, hátha vilàgosabb lesz a színe.

Marla Singer
Marla Singer Wed, 2013-10-02 07:44

Tegnap este 21 után elkezdtem, megérte megvárni, ISTENI lett.
Nem folyt ki, puha, omlós. Köszi a receptet, eltettem :)

kol.ettaa
kol.ettaa Fri, 2013-03-01 20:20

Most vettem ki a sutobol, nagyon finom lett es ilyen meg nem volt, de egyaltalan nem folyt ki a toltelek!

Corra
Corra Thu, 2013-02-14 15:09

Na jó, ha létezik tökéletes kakaós csiga, akkor ez az:) Egyedül az élesztőt találtam feleslegesen soknak, 2 dkg-val ugyanolyan szépen megkel a tészta.

Nekem sem a tésztája nem száradt ki, sem a töltelék nem folyt ki, pedig talpakat sem csináltam. Szerintem a sütőn múlik sok minden: ha nem elég forró, amikor betesszük a tésztát, akkor olvadozni kezd a margarin, és kifolyik, ha viszont nem vesszük le idejében a hőfokot, akkor meg nagyon megéghet. Egyébként én rájöttem, hogy nem kell mindent mosolygós pirosra sütni, legalábbis az én sütőmben nem. Mire csinos lesz a teteje, teljesen kiszárad, az alja meg esetleg megég. Inkább hagyom sápadtabban, de puhán a tésztát, és másoknak is ezt tanácsolnám.

Én egyébként kihagytam a tojássárgáját a tetejéről, mert a tetejére sem szerettem volna ropogós kérget, hanem, hogy mindenhol pihe-puha legyen.

Ezer köszönet a csodálatos receptért!

Moncsy22
Moncsy22 Thu, 2013-01-24 14:13

Nekem a tésztája kicsit kemény lett,de még elviselhető,viszont a töltelék kifolyt belőle,pedig csináltam talpacskát neki...

dancsika0717
dancsika0717 Thu, 2012-10-18 15:46

Sziasztok! A recept remek a tésztája tökéletes is lett, de sajnos kifolyt belőle a töltelék, nem tudom mit rontottam el, így pedig alig lett csokis íze. :( SEGÍTSÉG Valaki! Aki tudja mi a gond kérem válaszoljon! Köszönöm! :)

nanno
nanno Sun, 2012-10-21 08:17

Szia! Ahogy olvad a vaj és a cukor, kifolyik a töltelék. Kell csinálni egy "talpacskát" a csiga alá, ami ezt megakadályozza. Amikor a kinyújtott tésztát megkened, hagyj a szélén egy 2-3 cm-es üres rész, feltekeréskor ez kerüljön kívülre. Amikor tekered a csigát, ezt a részt ügyesen nyújtsd ki egy kicsit, simítsd a csiga alá, a széleit pedig csipegesd hozzá a tésztához. Ezzel lesz egy alja a csigának és minimális lesz a kifolyás.

Csellengőő
Csellengőő Sun, 2012-08-12 10:36

Köszi a receptet, nagyon finom lett! Szénhidrát-csökkentett lisztel és szárított élesztővel készítettem, a kenyérsütőbe dagasztottam, kelesztettem :) Kis apró csigákat készítettem ( mi így szeretjük) :P Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre! Puha és ízletes lett :)

papp73
papp73 Sun, 2012-08-12 08:29

Már többször megsütöttem, verhetetlenül finom csigák lesznek belőle! Köszi a receptet! Nekem 5 dkg élesztővel kicsis élesztőízű lett, 2,5 dkg-mal lett tökéletes, de hát ez ízlés kérdése. Móni

anyu12
anyu12 Thu, 2012-04-12 20:32

A tejszínt el lehet hagyni, a megsült kelt tésztát ha kiveszem a sütőből, még forrón lekenem olajjal. Akár egy hétig is puha marad.

manobi
manobi / manobi Thu, 2012-03-22 16:04

Ma megsütöttem a csigákat. Sokáig szemezgettem vele, azt gondoltam, hogy pepecselős, de nem. Mielőtt elindultam bevásárolni, elkészítettem a tésztát. Miután a gyerkőcök elaludtak, pedig kisütöttem. Most meg már szinte hűlt helye van. :) Köszönöm a receptet! :)))

konyhatündérkeee
konyhatündérkeee Fri, 2012-03-09 18:02

Szia! :)
Nagyon köszönöm a receptet,tényleg isteni finom!!! :)
Szerdán sütöttem előszőr,akkor a párom a munkahelyére szinte az összeset elvitte,csütörtökön már dupla adagot követelt,de az is már elfogyott. :)))
Nagyon finom és nagyon kapós :)
A 2. adagnak a töltelékébe reszelt citromhéjat tettem fahéj helyett,így is isteni finom lett :)
Mégeszer nagyon köszönjük! :)

sildiii
sildiii Tue, 2012-02-07 15:40

Megsütöttem, isteni lett! :) A krémmel eléggé meggyűlt a bajom, aztán kiderült hogy nem kell azt olyan egyenletesen elkenni. Sokszor lesz még nálunk!

sildiii
sildiii Tue, 2012-02-07 15:40

Megsütöttem, isteni lett! :) A krémmel eléggé meggyűlt a bajom, aztán kiderült hogy nem kell azt olyan egyenletesen elkenni. Sokszor lesz még nálunk!

sildiii
sildiii Tue, 2012-02-07 15:40

Megsütöttem, isteni lett! :) A krémmel eléggé meggyűlt a bajom, aztán kiderült hogy nem kell azt olyan egyenletesen elkenni. Sokszor lesz még nálunk!

onogur
onogur Thu, 2012-01-19 15:58

Ha lehetne kérnem, írjátok már a töltelék receptjéhez a vaj mennyiségét!
A mindmegette receptjét (majdnem ugyanezek a mennyiségek) kellett megnéznem, hogy hány deka kell. :(
Már harmadjára készítem ezt a fajta kakaós csigát, de nagyon zavaró, hogy nincs a vajnak mennyiség megadva.

Zandi
Pinkydoo / Zandi Fri, 2011-12-23 10:23

Sziasztok!

Bátorkodom én is kipróbálni a kakaós csigát...igaz én nem nagyon sütöttem még... párom kért meg rá... hogy karácsonyra csináljak, mert a kisfia nagyon szereti...próba szerencse, aki mer, az nyer!!!

Kiruna
Kiruna Fri, 2011-12-16 13:30

_Liliana_: előszörre nekem is kiszáradtak és kőkemény lett a krém. Másodjára kicsit alakítottam és szuper lett, azóta is ezt sütöm. Dióval, fahéjjal és kakaóval. Annyira jó ez a recept. Most már ott tartunk, hogy a dupla adag is kevés. Ha túl vékonyra nyújtod, akkor kiszárad, nem tudom jobban írni, de kb. 5-8 mm-re max. A krémet biztosan kocka margarinnal csináltad, én is, ezért lett kemény a hűtőben. Én nem szoktam betenni, így szuperül lehet kenni, nem folyós egyáltalán.
Sőt, újabban nem kenem meg tojással a tetejét és már többször kihagytam a tésztájából is a tojást (allergiás vendégek miatt) és így is tökéletes lett az eredmény, a tojás helyett egy kicsivel több tejet tettem hozzá.

cinnamonia
cinnamonia Sun, 2011-10-30 12:30

Nekem megvan a recept kinyomtatva a régi oldalról, az 10 dekát ír. Én egy picit többet szoktam beletenni, hogy bőven kakaós legyen! :)

Garlic
Garlic / Garlic Sat, 2011-10-01 13:16

Kedves Szintia!
Ma megsütöttem a csiguszokat és valami issssteni finomak lettek!!!
Köszönöm szépen a receptedet!
Üdv: Csillu

bellerreni
bellerreni Tue, 2011-09-20 19:51

Szia! Ma elkészítettem a fincsi csiguszokat. Még meleg, de már 4 nincs meg belőle :) Viszont nekem "csak" 17 db lett belőle. Én a kelesztésnél langyos sütőbe tettem és csak fél-fél órát kelesztettem, mert nagyon késő estére lett volna kész. Így is nagyon jó lett és valamivel gyorsabb. Nagyon köszönöm a receptet.

_Liliana_
_Liliana_ Sun, 2011-09-04 11:36

Nem vagyok kezdő sütögető, de nekem totál csőd lett az eredmény: a csiguszok teljesen kiszáradtak, össze se nőttek. Talán nem hőlégkeverést kellett volna használnom? A krém is kökeményre dermedt a hűtőben, fel kellett melegítenem. Pedig mindent a recept szerint csináltam. :(((

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Thu, 2011-09-01 08:18

sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy kakaó helyett mákkal is el lehet készíteni, ha igen mi az arány?köszi előre is a választ.Én is csak ahhoz tudok hozzászólni, hogy nem kell a másik receptjét lefikázni, sem a képet, sem a receptet.Ha nem tetszik nem kell megcsinálni,Ez nem a Szépművészeti Múzeum oldala GERTRUD, ROSSZ OLDALT NÉZZEL!!!!!!! Szeretnék én is képpel ellátott receptet tőled.
MÁRK 0410 !!!!! akkor vedd fel a kapcsolatot Gertruddal és egy másik oldalon megirhatjátok egymásnak a véleményeteket, ha nem raktok fel recepteket, ne is kritizáljatok mást.Különben a recepteket kell értékelni, sokat tanul az ember belőlük.Én is gyakorlott háziasszony vagyok, de mindig lehet tanulni, és jó tippeket kapni.

fokhagymagerezd
fokhagymagerezd Sat, 2011-08-13 20:05

Megcsináltam ma, és fúúúú, már rosszul vagyok, de még mindig tömöm magamba:) Isteni finom, soha nem gondoltam volna, hogy ilyet házilag is lehet készíteni! Még egyszerű is volt, mert a tésztát a kenyérsütővel gyúrattam és kelesztettem, és valami csodálatos lett a tészta (a kenyérsütő is csodálatos, még csak most tanulgatom, hogyan kell használni, mert új:)). Köszönöm az egész család nevében a receptet!

era912
era912 Sun, 2011-07-31 14:27

Megsütöttem, nagyon finom lett, köszönöm a receptet!

arnika
arnika Mon, 2011-07-25 13:56

Erre nem találok szavakat!!!!!! Egy kis részét a lisztnek teljes kiőrlésűre cseréltem, és nem volt itthon tejszín, ezért tejjel locsoltam meg a csiguszokat, de így is fenséges lett!!! Éjjel 11-re lettem kész vele, de reggelre már alig maradt pár darab. :)

orsiborsi
orsiborsi Tue, 2011-07-12 14:47

Kesz a csigusz:-)jol neznek ki es finom is nagyon, annyi a gondom hogy a teteje es a felso peremek ropogosak lettek sajna, ami vagy azert van mert keves tejszint locsoltam ra, vagy mert elfelejtettem kisebb hofokra allitai a sutot az utolso tiz percre.de meg egy kis tepsivel most sul, azzal majd ugy csinalom, legalabb meglatom a kulonbseget. egyebkent nagyon finom, holnap viszek belole a baratomnak, remelem meg akkor is ilyen finomak es frissek lesznek!koszi ezt a szuper receptet!

orsiborsi
orsiborsi Tue, 2011-07-12 13:47

Sziasztok,most regisztraltam de mar nagyon regota nezegetem az oldalt, szuper receptek vannak itt! Imadom a kakaos csigat, francba a dietaval, hetek ota szemezek a recepttel, muszaj kiprobalnom:-)Mar kelnek tiz perc es megy a sutobe. Viszont nekem csak 19 db lett, lehet nem nyujtottam eleg vekonyra a tesztat??Legalabb szep ducik lesznek:-)Ha jol sikerul rakok fel kepet. Itt lehet ilyet csinalni? udv mindenkinek, Orsi

Fesu
Fesu Sat, 2011-07-09 10:51

Szia!!!
ismét én. lenné még egy kérdésem. :) Meg lehet csinálni teljes kiőrlésű búzalisztből??? Vagy még nem próbáltad így??? mert én általában a sütiket teljes kiőrlésű lisztből szoktam csinálni, tudom hogy rozslisztből az íze más lenne, de a teljes kiőrlésű búzalisztből általában nem szokott más íze lenni a sütiknek. melyiket javaslod?

941
finomliszt 40 dkg
tojássárgája 1 db
friss élesztő 5 dkg
vaj 4 dkg
tej 2 dl
cukor 1 ek
1 csipet
vaj 10 dkg
porcukor 5 ek
vaníliás cukor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
fahéj 0 ízlés szerint
rum 0.5 teáskanál
tojássárgája 2 db
habtejszín 2 dl
cukor 1 ek
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 1 ek