Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga 5. (kenyérsütőben dagasztva)

Kakaós csiga 5. (kenyérsütőben dagasztva)
Kakaós csiga 5. (kenyérsütőben dagasztva)
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük reggelire a frissen sütött süteményeket.
Ezt a receptet akár este meg lehet kevertetni a géppel. Hűtőszekrénybe szoktam tenni nagy, fedeles műanyag dobozban.
Nem kell az élesztőre várni, ez egy olyan recept, ami hideg helyen is gyönyörűen megkel.
Reggel csak kinyújtom, összetekerem, és már megy is a sütőbe. Amíg sül, kicsit visszabújok még lapítani egyet. Kb 30 perc alatt megsül, és a reggeli mellé ott a frissen sült, meleg kakaós csiga.
 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

A tésztából bármilyen kelt tészta alapú sütit készíthetünk. Kalácsot, buktát, bugyrot, brióst. Mindegyik finom lesz belőle.
Töltelék és fantázia kérdése, mit sütünk belőle.
Forró kakaóval, tejeskávéval kitűnő reggeli.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérsütőgépbe öntjük a tejet, az olajat.
  2. Beletördeljük az élesztőt, beleütjük a tojást. Beletesszük a cukrot.
  3. 2 -es programon elindítjuk a gépet.
  4. Beleöntjük a lisztet és a többi hozzávalót.
  5. Fakanállal segítünk a gépnek összekeverni a tésztát.
  6. Ha lefutott a dagasztó program, kikapcsoljuk a programot, és még egyszer újra dagasztatjuk.
  7. Kikapcsoljuk a dagasztás után a gépet, és hagyjuk a tésztát a gépben megkelni.
  8. Ha a tészta kikel a gépből, kiöntjük lisztezett deszkára.
  9. 1 cm vastagra nyújtjuk.
  10. Megszórjuk cukorral, és meghintjük kakaóporral.
  11. Feltekerjük, és a rudat kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
  12. A tepsit kiolajozzuk, és egymástól helyet hagyva a tepsibe rakjuk a csigákat. Sütés közben nőni fognak.
  13. A tepsit betesszük a sütőbe, és begyújtjuk a sütőt.
  14. 180 fokon sütjük, míg kicsit meg nem pirulnak.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 922
elküldve: 5
receptkönyvben: 401
elkészítve: 23/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós kelt tekercs, hidegen kelesztett kakaós csiga

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hevniki
hevniki Thu, 2013-01-24 16:23

Nagyon jó recept, köszönöm!
Én most a karácsonyi bejgliből kimaradt - és lefagyasztott töltelékkel készítettem el.
Nagyon finom :)

erikaIII
erikaIII Sun, 2013-01-20 18:53

Kedves Marika!

Csak azért regisztráltam, hogy elmondhassam neked: ma délután találtam a receptedre, a rengeteg sok hasonló közül ezt a kenyérsütőgépeset próbáltam ki életemben először. Mondhatom, jól tettem, jót ettem! :)) Köszönö szépen, hogy megosztottad. A család nagy örömére igazán finom lett. A kenyérsütővel csak a kétszeri dagasztást végeztettem el és a hagyományos kelesztést választottam, ráadásul csak szárított élesztő volt itthon. Kicsit bénáztam a szeletelésnél, hogy ne nagyon szóródjon ki a töltelék de sikerült szépen a tepsibe tenni. A sütés vége felé megfogadva mások tanácsát is forró cukros tejjel locsolgattam. Kár volt csak fél adagra vállalkozni, simán elfogyott volna a teljes adag.
Üdvözlettel:

Erika

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2013-01-20 19:22

Kedves Erika!
A sütés csak jó recept és hozzáállás kérdése.Ugyanebből a tésztából készíthetsz kalácsot ,buktát, bugyrot csak a tölteléket kell változtatni.Én nem szoktam locsolgatni, de azzal nem rontottad el.
Szép estét és sok jó kakaós csigát kívánok neked! Marika

andilawyer
andilawyer Wed, 2012-05-30 17:20

Kedves Marika!

Nagyon köszönöm a receptet, tökéletesen bevált! Az én kenyérsütőmön van kelt tészta program, azzal csináltam. Nem mertem elsőre 1 kg lisztből, de legközelebb muszáj lesz. Eléggé hasonlít az íze a fornettis cucchoz, amit szintén nagyon szeretünk. Egyszóval szuper recept, hála étre, hogy megosztottad!

Gini84
Gini84 Sat, 2012-03-31 15:36

Még jó, hogy nem fél adaggal álltam neki!!!! :) Isteni! finom, puha, omlós! én még egy kis étcsokival leöntöttem pár csigát! Hmmmmmm :)))) Köszi a receptet! Ebből a receptből fog készülni a húsvéti kalács is!

Saron
Saron / Saron Sun, 2012-03-11 22:12

Életem első kakaós csiga receptje lett és marad is! Gyermekeim nem bírnak betelni vele, így szinte minden másnap készítenem kell. :) Köszönjük a receptet!

redergabi
redergabi Sun, 2012-01-08 19:21

Ma sütöttem meg ez alapján a recept alapján életem első kakaós csigáját. Fél adag tésztából csináltam csak elsőre. Nagyon-nagyon finom lett! :)
Köszönet a receptért!

Gyermely2009
Gyermely2009 Tue, 2011-10-11 07:53

Kedves piero cruel , azt írod " poros" lett a töltelék.Ajánlom a következőt: 15 dkg szoba hőmérsékletű vaj, 15 dkg cukor,5 dkg kakaó, kikeverés után egyenletesen elkenjük a kinyújtott tésztán. Nagyon finom, én így készítem a csigát. Üdv.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2011-09-17 17:50

Szia Varjut!
Valószínűleg nem ugyanaz a program fut nálad másodiknak mint nálam.Ez egy 2óra 20 perces kenyérsütő mód. Az a lényege, hogy jól dagasztasd ki a tésztát. Én az első dagasztás- kelesztés -dagasztás programig szoktam engedni a gépet és akkor kikapcsolom. Benne hagyom a tésztát addig amíg megkel, és utána formázom annak függvényében mi készül aznap belőle.Üdv Marika

varjut
varjut Thu, 2011-09-15 22:08

szia
A kenyérsütőnél a 2 program az melyik? Szerintem nekem más típusú gépem van, nálam az a sima gyors kenyér program.
köszönöm

abonyka
abonyka Fri, 2011-04-15 17:36

Köszönöm, nagyon fini lett a süti! Ma is megcsinálom, isteni reggelire!

.Mila.
.Mila. Mon, 2011-03-14 14:33

Szia!

Kipróbáltam, tényleg bármit lehet belőle készíteni és nagyon finom... A más fél éves kislányomnak a kakaós csiga lett a kedvence :) Köszi a receptet...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-02 13:35

Én a tölteléket úgy szoktam csinálni, hogy kikeverem a kakaót a cukorral és kb.tíz dk. vajjal, úgy kenem meg a tésztát. így nem lesz olyan száraz. azonkívül a sülés vége előtt öt-tíz perccel meg szoktam öntözni meleg cukros tejjel, azt beissza a tészta, és finom puha lesz még másnap is.
Sok sikert:Éva

Ildey
Ildey Tue, 2011-01-25 21:59

Köszi szépen receptet! Én nem kenyérsütőben csináltam, mert nekem nincs, de ennek ellenére nagyon jó lett. Kipróbáltam ezt a tésztát sósan is (pizzás csiga lett belőle) és annak még nagyobb sikere lett mint a kakaós csigának.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2011-01-27 11:48

Ebből a receptből bármilyen kelt tészta alapú sütit süthetsz. Lehet az bukta, kalács, stangli, bugyor...
Én nyaranta paráson még kürtőskalácsot is szoktam belőle sütni.Üdv Marika

Hajnal80
Hajnal80 Sat, 2011-01-22 10:51

Most borítottam mindent a kenyérsütőbe,már másodszor készítem.Először fél adagot csináltam,nem ajánlom senkinek,bármilyen kicsi is a család.Az egész adag is simán elfogy!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 17:55

Szia!
Na már eszem a kakaóscsigát, nagyon finom lett, csak 1 a bajom , hogy tulságosan poros lett a töltelék.. Valahogy nem olvadt szépen bele .. Raktam sima kakaót, Nesquikot és cukrot... És igy naturba eléggé érezni a keserű kakaó ízét.. Hogyan érhetem el, hogy beleolvadjon rendesen, és jó ragacsos puha legyen mint a boltban? :) Ötleteket várok mindenkitől ! Előre is köszi :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 13:11

Szia!

Na meg a pontos recept leírásnak :P
A napokban kisérletezek vele. Szerintem ez még nekem is fog menni fiú létemre :D

holipa
holipa Wed, 2010-10-06 16:38

Most sült meg a kakaós csiga nagyon finom lett, egyszerűen tökéletes. Annyira egyszerű volt elkészíteni, és mégis tökéletes az eredmény.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-10 07:22

Szia!

Csak azt szeretném kérdezni, hogy az baj szerinted, ha nem kétszer dagasztom, hanem csak egyszer?
Nekem a kenyérsütőmön 1,5 óra a kelesztés és a dagasztás egyben. Szerinted jó ez program, vagy megkeressem rajta, hogy hogy lehet csak dagasztani?!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Mon, 2010-05-10 15:29

Szia Edina! Az enyémen sincs külön dagasztó program.Elszoktam indítani, és amikor össze dagaszt, akkor megállítom, és elindítom újra.Én a kettes programot szoktam használni.Ha kétszer dagasztatod finomabb lesz a tészta állaga.A programot meg lehet állítani, ha a stop gombot kicsit hosszan nyomod meg.Kicsit figyelni kell rá, hogy ne menjen tovább. Ha kikapcsolod nyugodtan hagyd benn a gépben. A füttőszál a dagasztás alatt is meglangyosodik, és az pont elég a tésztának a megkeléshez.
Addig szoktam benn hagyni amíg jól kiemelkedik az edényből.Marika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-12 10:24

Köszönöm a választ!
Megcsináltam, és nagyon finom lett!!!!

amotae
amotae Wed, 2010-05-05 19:34

Nagyon jó lett! Az első adagot hagytam kelni, és utána dugtam sütőbe - az jobb lett, mint ami a sütőben melegedett és sült...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-06 17:16

Picit kiszáradt a tészta, valamit elrontottam volna?

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2010-02-07 15:34

Próbáld meg legközelebb kicsit előbb kivenni a sütőből.
Minden sütő másképp süt, lehet hogy az volt a baj. A következő biztos jobban sikerül.

644
finomliszt 1 kg
élesztő 5 dkg
tej 4 dl
napraforgó olaj 1 dl
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
szódabikarbóna 1 tk
cukor 3 ek
1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 ek
cukor 3 ek
cukrozatlan kakaópor 5 ek
napraforgó olaj 1 ek