Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga 7.

Kakaós csiga 7.
Kakaós csiga 7.
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A várandós barátnőm átjött este, és már nem volt nyitva semmilyen bolt, majdnem meghalt valami édességért, a csoki nem kellett, kitaláltuk, hogy sütök valamit, és ez tűnt a legegyszerűbbnek. Amikor elkészült, pocakra rakott tányérról be is puszilta majdnem az összeset :D Így röviden ezért készült a kakaós csiga :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból a felfuttatott élesztővel tésztát gyúrunk, 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  2. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott margarinnal, kakaóporral és porcukorral vastagon megszórjuk
  3. Feltekerjük, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  4. 180 fokon 25 percig sütjük (hideg sütőbe rakjuk, hogy a felmelegítés alatt is keljenek a csigák).
  5. Utána a majdnem kész csigákat 2 dl vaníliás cukros tejjel megkenegetjük (nagyon szépen be fogja szívni), és még 8 percre visszatoljuk. Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 36 869
elküldve: 11
receptkönyvben: 416
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszi86

Mióta szakács: 2010.06.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós tekercs

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

meliska
meliska Sun, 2014-11-16 11:04

Megcsináltam, de nagyon csalódott vagyok. Elvileg mindent a leírás szerint csináltam, mégsem lett jó. A töltelék az olvasztás miatt túl folyós lett, a tészta vastag, a sütőben teljesen felduzzadt és hiába töltöttem teli a töltelékkel, alig látszik rajta valami........igaz, a sütőnk elég régi....mégis: egyáltalán, mégcsak nem is hasonlítanak a csigák erre......mit rontottam el?

G.Fanny
G.Fanny / G.Fanny Thu, 2013-02-28 15:50

Tegnap elkészítettem nagyon finom lett:)
Tettem a tésztába olajat és még mára is puha maradt.

koletta24
koletta24 Sat, 2011-11-19 19:00

Ki akartam próbálni egy új receptet de inkább maradok a sajátnál.Nagyon száraz lett sajnos!

BladesOrsi
BladesOrsi Thu, 2011-09-08 22:37

Köszi a receptet, nagyon finom lett! A tejes megoldás a végén pedig egy ragyogó ötlet. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-13 09:54

Kedves nyuszifüles!
Szerintem ha legközlebb teszel bele kb. 2 evőkanál olajat , akkor tovább friss marad.

Erzsianyu
Erzsianyu Sat, 2011-03-12 21:49

Kedves Nyuszifüles!Nem rontottál el semmit,én is így jártam.De ez nem probléma,mert másnapra nem sok marad,az pedig tejjel nagyon finom reggeli.

Nyuszifüles
Nyuszifüles Sun, 2011-03-06 17:39

Tegnap végülis elkészítettem a csigákat, így most már tárgytalanok a fenti kérdések.
Legfeljebb ha egy valamire tudnátok tanácsot adni: melegen isteni finomak voltak a csigák, de ahogy kezdtek kihűlni (a másnapról már nem is szólva) egyre csak keményedtek, és bizony folyadék nélkül már elég nehéz volt lenyelni a tésztát. Ez normális vagy én rontottam el valamit?
Nyuszifüles

Nyuszifüles
Nyuszifüles Wed, 2011-03-02 13:16

Sziasztok!
A sütési idő az a hideg sütőbe rakástól számítva 25 perc? Vagy onnantól számítjuk a 25 percet, ha már a sütő felmelegedett?
Illetve az is jó, ha az olvasztott margarint előre összekeverem a kakaóval és a porcukorral, és azzal kenem meg a tésztát?
Bocsánat ha esetleg nagyon evidens dolgokat kérdeztem, de ilyesmiben még nincs nagy rutinom :)
Előre is köszi a választ!
Üdv, Nyuszifüles

Erzsianyu
Erzsianyu Mon, 2011-02-28 18:49

Nagyon finom lett,a gyerekeim rögtön rávetették magukat,ahogy kivettem a sütőből.
Nagyon jó recept,és ami a lényeg:egyszerű elkészíteni.Köszönöm!

giuditta25
Szofika / giuditta25 Sun, 2011-02-13 14:47

Most sültek ki a csigák.Életem első kelt tésztát sütije:) nagyon finom lett, köszi a receptet!Üdv: Szofika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-20 19:05

hm... fincsi lehet...ma fogjuk elkészíteni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-28 09:21

tegnap elkészítettem.már sokféle kakaóscsiga receptet próbáltam.de eddig ez a legjobb.;)isteni volt!!

1236
finomliszt 60 dkg
tojássárgája 2 db
élesztő 3 dkg
1 csipet
tej 3 dl
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 10 dkg
margarin 20 dkg
tej 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag