Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga Ágnes konyhájából

Kakaós csiga Ágnes konyhájából
Kakaós csiga Ágnes konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta kerestem jó kakaós csiga receptet. Szerintem ez már szinte tökéletes, persze mindenki máshogy szereti... Érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, majd egy nagy tálban mindent összekeverünk, duplájára kelesztjük.
  2. Fél cm vastagra nyújtjuk, lekenjük a margarinnal (amibe belekavartuk a cukrot), és megszórjuk a kakaóval (amihez adunk porcukrot!).
  3. Feltekerjük, fél óráig kelesztjük.
  4. Csigákat vágunk, margarinnal kikent tepsibe fektetjük őket, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 45 210
elküldve: 35
receptkönyvben: 674
elkészítve: 70/93
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágnes

Mióta szakács: 2012.04.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakaós csiga, kelt kakaós tekercs, kakaós tekercs

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2020-03-16 22:31

Még annyit sem mondtam, hogy fapapucs, és már elfogyott. Nyom nélkül... tényleg duplázni kell, élből... :)

bulilla
bulilla Mon, 2017-01-23 18:29

Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet! Már többször megsütöttem és mindig hamar elfogy nálunk a csiga. Már egyből 1 kg lisztből csinálom. Most készítettem kókuszosat is! Isteni lett az is!

kiskunsag
kiskunsag Thu, 2015-08-20 15:22

Ez valami isteni! Köszönöm a receptet.Nem volt itthon elég margarinom s én a tésztába egy kanál zsírt tettem .Mint a linzerbe ☺

Juditha
Juditha Wed, 2014-11-05 16:22

Ezer hála és köszönet! Isteni kakaós csigát tettem a recepted segítségével a lányom elé. Most épp meózza, de más közölte, hogy repetázni is fog.
Meglocsoltam én is egy kis cukros tejjel és mondhatom, nagyon finom lett. Megtartom a receptet, köszönöm!

mateniky
mateniky Sat, 2013-11-16 13:46

Szia! Már több alkalommal is elkészítettem és mindig hamar elfogyott:) Nagyon finom és ami a lényeg a tészta a sütés végére is puha marad. Csak ajánlani tudom minden kakaós csiga imádónak:)

Rossellina
Rossellina Wed, 2013-08-21 08:24

Nagyon finomak lettek a csigák. Sütési félidőben meglocsoltam őket forró vajas tejjel, így szépen kipirultak. Köszi a receptet!

eszter79
eszter79 Tue, 2013-05-28 21:32

Szia! Már többször megcsináltam ezt a csigát, és tényleg ez a legjobb recept:-)! Ma úgy csináltam, hogy a begyúrt tésztát két részre osztottam, és így kisebb csigák lettek! Így is tuti és vendégváróbb falatok lettek :-)! Köszi a receptet!

Anci89
Anci89 Wed, 2012-12-05 20:52

Köszönöm, nagyon nagy sikere volt (azt hitték előre fagyasztott sütnivalóból van :D)!

zsoltesviki
zsoltésviki / zsoltesviki Tue, 2012-11-13 17:30

kb hány db lesz ebből az adagból? milyen vastagra vágom a csigát? és milyen messzire teszem őket egymástól?? és ha por élesztőm van abbol mennyi kell? :-D ksözönöm

laret
laret Tue, 2012-11-06 14:09

Nagyon finom lett és puha.Köszönöm a receptet!! :-)

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Sat, 2012-10-27 17:24

Szia... Éppen most készítem, először megijedtem mert nem akart megkelni ezért úgy döntöttem hogy így is betöltöm hátha.... Már a sütőben van és óriási... Nagyon szépek, gusztososak lettek... Kíváncsi vagyok az ízére, már alig várom hogy készen legyen.... Ránézésre fantasztikusak, gondolom ízre is az lesz :))
Zsanett

Sztini
Sztini Mon, 2012-10-15 15:49

Kedves Ágnes!
Annyi pozitív hozzászólás érkezett a receptedhez, hogy nekem is ezt kell megsütnöm :) Remélem sikerül!

Andi1993
Andi1993 Sun, 2012-08-26 19:00

Szia! Nagyon tetszik a recept, csak olyan problémám van h ha kelteket sütök akkor állandóan kemény lesz az alja. Van valami ötleted?

retekszisz
retekszisz Sun, 2012-08-19 13:43

Ma délben ez volt a második fogás májgombóc leves után és remek volt! Jó a recept! Köszönöm, üdv: Rataxes

Nacuska
Nacuska Sat, 2012-07-21 19:02

csatlakozom az előttem szólókhoz! nagyon, nagyon finom!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sun, 2012-06-24 13:59

Kedves Ágnes!
Nagy kakaós csiga rajongó vagyok, sok receptet kipróbáltam már, de egy sem volt az igazi. Viszont a te recepted alapján egy mennyei finom kakaós csigát kaptam.Köszönöm a receptet.
Sokszor elfogom még készíteni.
Üdv: Alkonyat

mesterke0505
mesterke0505 Tue, 2012-06-12 11:09

Szia!
Nagyon szuper a recept. Ez az első kakaós csigám és eddig jól megy most várom hogy elteljen a fél óra kelesztési idő, utána sütöm. Tényleg egyszerű és hamar kész. Nem szokott sikerülni a kelt tésztás receptek még nem vagyok profi de úgy néz ki hogy talán most először sikerül.
Úgy örülök.
köszönöm még egyszer
üdv Edit

anett30
anett30 Fri, 2012-06-08 20:56

Kedves Ágnes!
Ez a csiga egyszerűen fenséges. Most készítettem el először, a második adag most sül, az elsőnek híre-hamva :). Ez a recept örökös tag lett a gyűjteményemben. Köszi :)

Csinginih
Ágnes / Csinginih Mon, 2012-05-21 13:39

Kedves Marinegin!
A kinyújtott tésztát kell megkenni maragarinnal, abba kell belekeverni a porcukrot és a vaníliás cukrot. Remélem jól sikerül! Üdv. Ágnes

marinegin
Galló Lívi / marinegin Mon, 2012-05-21 12:23

Szia Ágnes! Kérdésem a következő: a hozzávalóknál írod, hogy 1 cs. vaníliás cukor a kenéshez. Ez mire vonatkozik? A végén meg kell kenni a tetejét valamivel, amibe vaníliás cukor kell?

fruska
fruska Mon, 2012-04-23 11:32

Eddigi legfinomabb és legszebb csigám lett! Nem élte meg a másnapot :) Köszönjük szépen!

fonicia
fonicia Thu, 2012-04-19 20:34

Kedves Ágnes! Ma megsütöttem a sütidet, és pont jó az arány mindenből! Nagyon jó recept és elég kiadós is.Éppen hogy kivettem a sütőből és megjelent a kis falánk családom, hát hárman megettük egy ültő helyünkbe a harmadát. Az egyik tekercset fahéjasra csináltam. Szuper lett! Köszönjük a receptet, és mentettem!

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Thu, 2012-04-19 19:15

Elkészült, finom lett. Én egy kis olajat is beledolgoztam a tésztába, és porcukor helyett mindenhol kristálycukrot használtam, krémesebb a töltelék. Könnyű, puha tésztát kaptam. Jó kis recept.

Edabeda
Edabeda Wed, 2012-04-18 08:09

Már sokféle csigát próbáltam, de ez igazán finom!Mentettem és sütöttem!Köszi a receptet!

Naukratisz
Naukratisz Mon, 2012-04-16 13:19

Szia!
Nagyon szuper a recepted, az eddigi legjobb csiga! Puha, finom és könnyű elkészíteni. Gratulálok! Az adag egyik felét megkentem cukros tejjel, úgy is nagyon finom... köszi a receptet! :)

530
finomliszt 50 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 3 db
élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 10 dkg
porcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1.5 teáskanál