Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga Becsei Ágnestől

Kakaós csiga Becsei Ágnestől
Kakaós csiga Becsei Ágnestől
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept is Kabinet óráról maradt rám.:)

hozzávalók / 6 adag

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez ízlés szerint

ajánlat

Tölteléknek tehetünk bele kakaópor helyett darált diót is, nagyon finom diós csigát kapunk akkor belőle!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajas részt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A tészta részt elkészítjük, mint a kelt tésztát (élesztőt felfuttatjuk, vajat megolvasztjuk, hozzávalókat összegyúrjuk); mikor kész van, pihentetjük kicsit.
  3. Majd kivesszük a vajas részt a hűtőből, és a kinyújtott tészta rész közepére tesszük (nem kell nagyra nyújtani, csak beleférjen a vajas rész, és rá lehessen hajtani). Két oldalról ráhajtjuk a tésztát egymásra, majd felülről és alulról is. Együtt nyújtjuk, és hajtogatjuk: szimplán, duplán, majd pihentetjük a tésztát. Ezután ismét hajtogatjuk szimplán, duplán és megint pihentetjük.
  4. Pihentetés után nyújtsuk ki téglalap alakúra a tésztát, olvasztott vajjal lekenjük, és rászórjuk a cukor és kakaópor keverékét úgy, hogy alul kimaradjon egy 2 cm széles csík.
  5. Felülről kezdjük felénk feltekerni, majd úgy tekerjük, hogy a kimaradt csík alulra kerüljön.
  6. 2 cm széles darabokra vágjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, kissé lenyomkodjuk, hogy jobban elterüljön, és előmelegített forró sütőbe toljuk. Ha megsült, porcukorral szórhatjuk le.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 185
elküldve: 3
receptkönyvben: 130
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hajtogatott kakaós csiga, kakaós tekercs, kelt csiga kakaós töltelékkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

752
finomliszt 45 dkg
vaj 3 dkg
porcukor 5 dkg
élesztő 2 dkg
1 dkg
tej 2.5 dl
tojássárgája 2 db
finomliszt 5 dkg
vaj 27 dkg
cukor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek