Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga Hanka konyhájából

Kakaós csiga Hanka konyhájából
Kakaós csiga Hanka konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kiadós, kb. 40 db jön ki belőle! Gyerkőcöknek reggelire is kitűnő! Fontos, hogy a tésztát nem kell keleszteni!!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Liszthez hozzámorzsoljuk az élesztőt és az összes többi hozzávalót.
  2. Alaposan összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
  3. A tésztát kettévesszük, egyenként 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  4. Olvasztott vajjal megkenjük a tésztát, majd megszórjuk jó sok kakaóval.
  5. Feltekerjük, 1 cm-es csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük a csigákat, de ne túl közel, mert kicsit megdagadnak!
  6. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 87 864
elküldve: 13
receptkönyvben: 245
elkészítve: 25/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Hanka

Mióta szakács: 2013.03.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kínai csiga, kakaós csiga kelesztés nélkül, csiga kakaóval töltve

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kibord
kibord Sun, 2018-01-07 17:07

Nagyon jó a recept, finomak a csigák, de nem értem, miért nem kell keleszteni. Elfeleztem a tésztát és az egyik felét azonnal megsütöttem, a másikat hagytam a pulton egy órán át kelni. Minkettő jóízű lett, de a második sokkal puhább, sokkal nagyobb, pont olyan, amilyennek lennie kell egy csigának. Máskor is meg fogom sütni, de keleszteni fogom, mint minden más élesztős tésztát.

Mimeli
Mimeli Thu, 2016-03-03 16:42

Tökéletes recept, nekem nagyon bevált.
Szó szerint követtem a leírást, gyorsan megvan, nem kell vesződni semmivel. A csigák isteni finomak, és puhák lettek.

Köszönöm!

Marcipánrózsa
Marcipánrózsa Sun, 2015-05-24 11:20

Szia!Megsütöttem a csigádat,bár kicsit változtattam.Szokványos módon kelesztettem az élesztőt kb. 0.5dl tejben, többet nem is tettem bele.Pár csepp olajat teszek az összeállt tésztába és úgy gyúrok még rajta néhányat.Duplájára kelesztem.A kakaós tölteléket szintén olajjal keverem össze,nagyon kevés kell, a kristálycukorral összekeverve olyan "szétesős"szinte száraz masszát kenek a tésztára,ez még sosem folyt ki.Amikor megsült, hogy ne legyen száraz még melegen meglocsolom finoman tejjel.ISTENI!!!

bartos_edit
bartos_edit Tue, 2014-12-09 19:46

Szia!
Megsütöttem a csigákat, de nekem kiszáradtak. A sütő miatt van? Vagy esetleg kevés olajat tettem bele:

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Wed, 2014-02-26 14:52

Ma elkészítettem és nagyon finom lett!!!0,5 dl olajat raktam hozzá és 1 ek cukrot. Jó, hogy nem kell keleszteni, így gyorsan megvan.Instant élesztővel csináltam.Köszi a receptet ! :-))))))

nanoemi
nanoemi Sat, 2014-02-01 15:46

Hello!

Egy fél rama vajat felolvasztottam beleraktam 4 evőkanál kristálycukrot és 2 evőkanál cukrozatlan kakaót és egy csomag bourbon vaniliacukrot. Egy masszát kaptam belőle és ezzel kentem meg a tésztát. Isteni finom krémes lett tőle a csiga.

barbicur
Barbicur / barbicur Wed, 2013-11-27 20:56

Elfogyott az olaj itthon így én vajjal csináltam, és még így is isteni lett! Nem gondoltam volna h ilyen egyszerűen is lehet kakaós csigát sütni :) Köszi h felraktad!

voroske0205
voroske0205 Sat, 2013-04-27 14:59

0,5deci olaj tésztába kis cukor és 1,5 -2deci tej
kakaó helyett nesqik kipróbálva. ép most kóstoltam fogom még sütni

denjo
denjo Tue, 2013-04-09 11:41

Aki sok féle sütit készített már, az nem gondolkodik el azon, hogy 1.5 dl. vagy 10.5 dl. olaj. Biztos, hogy elírás. Előfordul.:-)
Az élesztőhöz pedig cukor kell.
Aki pedig szeret kísérletezni s némi tapasztalata már van, az úgy készíti el, mint mmisiné (Juci?) vagy én! :-)

mmisiné
mmisiné Sun, 2013-03-24 19:34

Vártam az olaj mennyiségének a javítását, de mivel a képen annyira guszták ezek a kakaós csigák, próba-szerencse alapon nekikezdtem. Én 1 dl olajat tettem bele, de így olyan galuskatészta állagú lett, ezért még tettem hozzá kb. 8 dkg lisztet. Valószínű, hogy a 0,5 dl a megfelelő mennyiség. A tésztába tettem 1 ek. cukrot és a szóráshoz a kakaóporba is. Nagyon finom lett, és pont így néznek ki, mint a képen.
Üdv.: Juci

zsanba97
zsanba97 Sat, 2013-03-23 16:25

most akkor mennyi olaj kell bele mert kicsit soknak tűnik a 10.5 :O

Kevi70
Kevi70 Wed, 2013-03-20 12:52

ÉN azt szeretném kérdezni, hogy cukor nem kell bele??

Cumin
Cumin Wed, 2013-03-20 11:29

Szia!
Nagyon jól néznek ki a sütik, szívesen elkészíteném, annyi lenne a kérdésem előtte, hogy az olaj mennyisége biztosan 10 dl? Elég soknak tűnik... Illetve, hogy jól értem-e, ezt a tésztát nem kell keleszteni.
Előre is köszi a választ!

248
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
élesztő 5 dkg
cukor 1 ek
1 csipet
sütőpor 1 csipet
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 5 ek
vaj 5 dkg