Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga Katharosz konyhájából

Kakaós csiga Katharosz konyhájából
Kakaós csiga Katharosz konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkori kedvenc volt, amit a mai napig kedvelek.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, és az olaj kivételével összedolgozzuk, majd a kész tésztába beledolgozzuk az olajat is.
  2. Kétszer kelesztjük, olajos gyúrólapon ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  3. A vajat és a margarint megolvasztjuk, felét a töltelék alá a tésztára kenjük, meghintjük a kakaó és a cukor keverékével.
  4. Feltekerjük, mint a beiglit, ujjnyi szeletekre vágjuk, majd tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, és meglocsoljuk a maradék vajjal.
  5. Előmelegített kb. 200 fokos sütőbe tesszük, amikor félig megsült kb. 2 dl forró vaniliás tejjel meglocsoljuk, és készre sütjük. /A sütési idő kb. 25 perc összesen./
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 63 146
elküldve: 18
receptkönyvben: 498
elkészítve: 61/77
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós tekercs, csiga kakaóval töltve, kakaós csiga tejjel locsolva

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

méhes43
méhes43 Fri, 2017-12-29 21:02

Szia!Kb mennnyi ideig keleszted a tésztát?Előre is köszönöm a válaszod.Üdv.:Szilvi

katharosz
Katharosz / katharosz Sat, 2017-12-30 21:14

Szia! időt nem tudok mondani, mivel nem szoktam mérni, de amikor kb a duplájára kel akkor jó, ez 50-60 perc.
Üdv.
Kati

Borsika_
Borsika_ Tue, 2015-09-15 16:18

Hol lehet ezt elrontani? Nekem sajna sikerült :( Kemény lett nagyon a tésztája. Későn locsoltam meg a tejjel sütés közben? Vagy túlsütöttem? Mire kell odafigyelni? Csak hogy tanuljak valamit :)

tigibogyo
tigibogyo Tue, 2015-09-01 23:31

Szia, ne haragudj, de ez a recept nekem nem vált be. Ízre nem rossz, de a tészta állaga az katasztrófa volt. Darabokra hullottak szét a csigáim. :(

katharosz
Katharosz / katharosz Wed, 2015-09-02 21:35

Szia, mivel ez egy többszőrösen kipróbált receptem amit hosszú évek óta sütők, valószínűleg a hiba nálad van, amit felsoroltál az nálam soha-soha nem fordult elő!!!!
Üdv. Kati

tigibogyo
tigibogyo Thu, 2015-09-10 17:29

Szia, igen biztosan nálam van a hiba, ezért fogom ezt a receptet elfelejteni!!!
Üdv: Tigibogyo

Napsi01
Napsi / Napsi01 Thu, 2015-06-11 11:15

Sziasztok, én azt szeretném kérdezni, hogy ebből a mennyiségből kb hány db lesz? Én kb 30-35 embernek szeretnék sütni. (1db/fő)

Somi Tündi Angéla
Somi Tündi Angéla Sat, 2014-11-22 11:31

Szia !Azt szeretném megkérdezni,hogy a tepsit ki kell kenni vajjal vagy zsírral?Vagy esetles sütőpapírt kell hozzá használni?Vagy csak simán a sütőbe tenni? válaszodat előre is köszönöm. Ma szeretném el készíteni a gyerekeimnek,meg az unokámnak.Még nem sütöttem ilyet,remélem jó lesz!!!!

Somi Tündi Angéla
Somi Tündi Angéla Sat, 2014-11-22 23:38

Köszönöm szépen a választ.Közben megpróbáltam elkészíteni.Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet.Én a sütemények területén elég kezdő vagyok,de amint végignéztem sokat fogok időzni az oldalaidon.

Bellush
Bellush Sat, 2014-06-28 12:45

Szia! Nagyon jó a recept, könnyen elkészíthető! Köszönöm! A kérdésem az lenne, hogy ha csak a felét csináltam meg a feltekert tésztának, mert annyi fért bele a sütőbe, akkor a másik felét lefóliázva betehetem a hűtőbe? Vagy az már akkor nem lesz ugyan olyan, és inkább csináljam meg második körben azt is? A válaszodat előre is köszönöm! Üdv.: Virág

katharosz
Katharosz / katharosz Sat, 2014-06-28 21:57

Szia, szerintem inkább süsd ki két adagban, mert nem biztos, hogy jó teszel a kelt tésztával ha hűtőbe rakod.
Üdv. Kati

Sillyke
Sillyke Thu, 2014-06-05 09:26

Szia.Ma szeretném elkészíteni holnapra a kirándulásra.Ebből a mennyiségből kb hány darab lesz??

mjudit100
mjudit100 Thu, 2014-05-22 06:44

Elkészítettem és nagyon jól sikerült. Köszönöm a receptet, csak ajánlani tuom bárkinek. :)

Zsuzsima
Zsuzsima Fri, 2014-05-16 11:08

Köszönöm a receptet, elkészítettem. A tésztát kelés után megfeleztem, egyik feléből kakaós csiga készült, a másik feléből túrósbatyu. Mindkettőnek nagy sikere volt :)

Csiporka1216
Csiporka1216 Fri, 2013-12-13 12:12

Isteni az állaga, de nekem valahogy nem lett elég édes. Jól meghintettem porcukorral, az némileg segített, de gyönyörűek lettek egyébként!

Zsuzsimark
Zsuzsimark Wed, 2013-03-27 23:06

Kezdö háziasszony vagyok.....hogy kell kétszer keleszteni?????
köszi

katharosz
Katharosz / katharosz Thu, 2013-03-28 00:11

Szia, semmi különleges nincs benne, amikor úgy látod, hogy kellően megkelt akkor kézzel kicsit átgyúrod és hagyod újra megkelni, aztán lehet készíteni a csigákat.
Üdv. Kati

Bubcsi
Bubcsi Fri, 2013-02-15 15:31

Nagyon finom!! Eddigi legjobb kakaóscsiga recept szerintem :)

ozewa
ozewa Sun, 2013-01-20 14:14

Nagyon szépen köszi ezt a fonom kakaós receptet, tegnap elkészítettem a családomnak és nagyon ízlett. Csak ajánlani tudom másoknak is.

991
tojássárgája 3 db
cukor 2 ek
1 kk
rétesliszt 60 dkg
élesztő 5 dkg
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 3 ek
vaj 5 dkg
margarin 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
cukor 5 ek
tej 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag