Kakaós-diós torta recept

Kakaós-diós torta
Kakaós-diós torta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A páromnak készítettem egy sima napon, csak úgy meglepi gyanánt. :) Elég könnyű, nem olyan macerás!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaós torta, diós torta, pudingos torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgájukat verjük fel a cukor felével és 3 evőkanál forró vízzel. A fehérjékből verjünk kemény habot a maradék cukorral. Keverjük össze a kétféle tojáshabot, majd adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a diót is.
  2. Vajazzunk, majd lisztezzünk ki egy kapcsos tortaformát, és töltsük bele a tésztát.
  3. Előmelegített sütőben süssük meg. Ha kihűlt, vízszintesen vágjuk félbe.
  4. Közben főzzünk krémet a tejből, a cukorból, a pudingporból. Ha kihűlt, dolgozzuk bele a vajat és a diót.
  5.  Az alsó tésztalapot kenjük meg a krémmel, majd rakjuk rá a felső tésztalapot.
  6. A tejszínt verjük fel a vaníliás cukorral, és ízlés szerint díszítsük a torta tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 045
elküldve: 4
receptkönyvben: 96
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Linajany

Mióta szakács: 2011.08.06.
30 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

499