Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-diós torta szilvával

Kakaós-diós torta szilvával
Kakaós-diós torta szilvával
180 perc / előkészület: 60 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vilmosomat szülinapjára ezúttal valami különlegességgel akartam meglepni.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 12 ek darált dió
  • 2 ek liszt
  • 2 ek holland kakaó
  • 1 zacskó sütőpor
A krémhez:
  • 30 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 ek kakaó
A rumos aszaltszilvához:
  • 20 érett szilva
  • 2 dl rum
  • cukor
A tejszínhabhoz:
Az öntethez:
  • 3 ek szilvadzsem
  • 6 ek a rumtopf levéből

ajánlat

Aszalt szilvából úgy készül, hogy a szilvát egy éjszakára rumba áztatjuk.


Szólj hozzá!

elkészítés

A rumos aszaltszilva készítése:

  1. Először a szilvát készítjük: kimagozzuk a gyümölcsöt, a félszilvákat hússal felfelé peremes tepsibe sorakoztatjuk.
  2. Ha nem elég érett a szilva, kevés cukrot teszünk a mag helyére.
  3. Langyos sütőben, lassan kiszárítjuk. (Nem igazi aszalt szilvát készítünk, inkább jó lassan megsütjük a gyümölcsöt.)
  4. Amikor összefonnyadt, kivesszük a sütőből, ráöntjük a rumot, alufóliával fedjük, konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  5. Amikor kihűlt, leszűrjük.
A tészta készítése:
  1. A tojások fehérjét pár csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját.
  3. Kanalanként a darált diót, majd a lisztet.
  4. Végül a sütőport.
  5. Előmelegített sütőben, takarékon sütjük.
  6. Kihűlve kettészeljük és mindkét tésztát belocsoljuk a rumos aszaltszilva leszűrt levével.
  7. Az egyik lapra ráfektetjük a félszilvákat.
  8. Krémmel kenjük.
  9. Ráfektetjük a másik lapot, deszkát teszünk rá, jól lenyomjuk.
  10. Ráhelyezzük a másik lapot.
  11. Krémmel bevonjuk.
  12. Legalább 2 órán át hűtjük.
  13. A tejszínhabbal és az öntettel tálaljuk.
A krém készítése:
  1. A vajat a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a kakaót, jól elkeverjük.
A tejszínhab készítése:
  1. Kemény habbá verjük a tejszínt.
  2. Hozzáadjuk a dzsemet.
  3. Majd a rumtopf levéből 6 evőkanálnyit.
Az öntet készítése:
  1. A szilvadzsemet a rumtopf levével jól elkeverjük.
  2. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 704
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rumban ázott aszaltszilvával dúsított kakós-diós torta, kakaós-diós torta aszaltszilvával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Mon, 2009-10-19 12:18

Nagyon fincsi lett, köszönjük a receptet! A zéró tolerancia jegyében nem biztos, hogy ajánlatos közvetlenül tortaevés után autóba ülni, nekünk nagyon rumos lett, de lehet, hogy a receptben írtaknál egy kicsit többet tettünk bele :)