Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós és fahéjas biga

Kakaós és fahéjas biga
Kakaós és fahéjas biga
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kakaós csiga új köntösben.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros tejben, és átszitáljuk a lisztet.
  2. A hozzávalókat összedolgozzuk, kb 6-8 percig dagasztjuk, majd kelesztőtálba tesszük, és 20 percig kelesztjük. Ezt követően átgyúrjuk, majd még 20 percig pihentetjük.
  3. Kinyújtjuk, és vastagon megkenjük vajjal, majd mehet rá a kakaó vagy a fahéj és a xilit. Két oldalról tekerjük fel, hogy dupla tekercs legyen, majd szeletekre vágjuk, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  4. Langyos helyen még 10 percig kelesztjük, megkenjük a tetejüket a maradék vajból, kevés tejből és xilitből álló keverékkel, majd mehet a sütőbe közepes lángon.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 234
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayathia

Mióta szakács: 2013.07.22.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaós csiga teljes kiőrlésű lisztből, kakaós csiga cukor nélkül, kakasó csiga diétásan

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

419
teljes kiőrlésű liszt 50 dkg
friss élesztő 25 g
tej 4 dl
1 csipet
vaj 10 dkg
xilit 30 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
cukrozatlan kakaópor 4 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert