Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-fahéjas csiga Ancsa konyhájából

Kakaós-fahéjas csiga Ancsa konyhájából
Kakaós-fahéjas csiga Ancsa konyhájából
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csigák tésztáját túrós batyu receptként találtam! Nagyon bevált, mert még másnap is puha. Gondoltam egyet, és kipróbáltam csigaként, mert nagyon szereti a család. És tökéletesen bevált, azóta nem is sütöm másképp! (A batyureceptet is megosztom majd, mihelyst elkészül, és fotózhatom! :) ) Addig is nagyon ajánlom így is kipróbálásra!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Szórat kakaós-fahéjas

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 1 dl tejben és egy mk cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral. A közepébe felütjük a tojást, szintén betakarjuk egy kis liszttel.
  3. Megolvasztjuk a vajat, ráöntjük, majd legvégül az élesztőt és a szobahőmérsékletű 1 bögre tejet is ráöntjük.
  4. Mindezt jól összedolgozzuk. Ha kicsit lágynak találjuk, adhatunk hozzá lisztet, ha keménynek, porlik, akkor tejet. Könnyű, de nem ragadós tésztát kell kapnunk!
  5. Meglisztezzük a tál alját és a tészta tetejét is, és félretesszük langyos helyre letakarva. Min. 1 órát kelesztjük.
  6. Ha megkelt, 2 részre osztjuk. Kicsit átdolgozzuk, és az egyik felét kinyújtjuk. Én téglalap alakúra igyekszem nyújtani, hogy minél több csiga kijöjjön belőle. Nem kell vastagra hagyni, mert még süléskor kelni fog.

Szórat

  1. A kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal.
  2. Összekeverjük a kb. 2 dl cukrot a fahéjjal, és ezzel megszórjuk a tésztát úgy, hogy mindenhová jusson. Majd szorosan feltekerjük. (A szórat mennyiségét nehéz meghatározni, mert mindenkinek a saját ízlésére van bízva, milyen édesen/fahéjasan szereti. De túl sokat nem érdemes belerakni, mert sütés közben kifolyhat.)
  3. Feltekerés után 1-1,5 cm darabokra vágjuk, és lapjára fordítva a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. Fognak kelni, így ne rakjuk túl szorosan a csigákat! Tojással vagy olvasztott vajjal megkenjük a tetejét.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 10-15 perc alatt készre sütjük. Többször benézhetünk rá, mert finomabb, ha nem sül túl. Vagyis enyhén barnás árnyalatot kapunk.
  5. Míg sül, addig elkészíthetjük a másik adagot is. Az összevágás után csak akkor fordítsuk meg, ha már a tepsibe kerülnek, mert könnyen kiszóródhat belőle a cukor. Egyebekben minden ugyanúgy történik, csak itt kakaóval keverjük el a cukrot.
  6. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 965
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsa Konyhája

Mióta szakács: 2015.05.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós csiga, fahéjas csiga, kelt csiga kakaósan vagy fahéjasan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1476
finomliszt 60 dkg
tej 3.5 dl
tojás 1 db
1 kávéskanál
cukor 3 ek
vaj 10 dkg
élesztő 2.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 2 bögre
fahéj 1 ek
vaj 10 dkg
tojás 1 db