Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós és fahéjas csiga Gabi konyhájából

Kakaós és fahéjas csiga Gabi konyhájából
Kakaós és fahéjas csiga Gabi konyhájából
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nagymamám mindig fahéjas és kakaós csigával vár minket. Kívül roppanós, belül puha tészta, sok-sok kakaóval és fahéjjel ízesítve. A receptjén csak annyit változtattam, hogy nem tisztán finomlisztből, hanem rétesliszttel keverve készítettem.

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt kb 0,5 dl langyos tejben 1 kk liszttel és cukorral felfuttatjuk.
  2. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztőt, a tojást, a langyos tejet és az olajat.
  3. A tésztát megdagasztjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Miután a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkán kettéválasztjuk, egyesével átgyúrjuk, és kb. 2-3 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk.
  5. Az egyik kinyújtott tésztát meghintjük a cukrozott kakaóval, a másikat a fahéjjal, kis olajjal meglocsoljuk, majd feltekerjük őket.
  6. A hengereket 3 cm vastag csigákra szeljük, aljukat kicsit meglapítjuk, és kivajazott/zsírozott tepsibe helyezzük.
  7. Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt 180 °C-on megsütjük.

töltelék

  1. A kakaóport kb. 2 púpozott ek cukorral, a fahéjat 3 púpozott ek cukorral összekeverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 901
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

_Gabi_

Mióta szakács: 2013.12.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós csiga, fahéjas csiga, kelt édes csigák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kuukkistarr
ibizababy / kuukkistarr Mon, 2015-10-12 18:42

Szia,
Sajnos nem lett sikere, a tészta frissen nagyon finom, viszont másnapra nagyon tömény lett, pedig felvett még olajat a dagasztás során. A töltelék ezzel a mennyiséggel rengeteg volt, nem lett krémes, nagyon tömény, poros, és a cukor sem olvadt benne el. :( :( :(

499
finomliszt 30 dkg
rétesliszt 30 dkg
friss élesztő 3 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 3 ek
tej 3.5 dl
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 6 ek
fahéj 3 ek
cukor 5 ek