Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós és fahéjas csiga - tejmentesen

Kakaós és fahéjas csiga - tejmentesen
Kakaós és fahéjas csiga - tejmentesen
90 perc / előkészület: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy kedves ismerősöm, aki egy éttermet és egy gyárban működő büfét üzemeltet, ráadásul a kollégám jó barátja. Elég családias a munkahelyemen a hangulat, és ez a Jóember minden héten meglep minket valami finomsággal, ami éppen a konyhán készült. Általában kelt tésztás remekeket hoz, amiből én a tejintoleranciám miatt nem ehetek.
Így történt, hogy több heti ízlelőbimbó ingerlés után úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy nekiálljak egy kakaós csigának (ez a gyengém) ! Mivel mára a barátnőmet vártam vendégségbe, és őt is meg akartam kínálni vele, ezért választottam Lúdanyó Dán fahéjas csiga receptjét alapul, tejtermék-mentesítve a receptet. Mivel nem kell keleszteni a tésztát, így hamar elkészül  csacsogás közben. A barátnőm meg sem várta hogy kihűljön....és persze én sem!! Később még érkezett vendégem, Ő is evett és vitt is belőle. A maradék a munkatársakra vár holnap, ahogy ismerem őket, hamar el fog fogyni! Remélem..... :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

ajánlat

Kiváló vendégváró, de reggelire, uzsonnára gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek is kiváló, és ami fontos, hogy nincs tele puffasztó adalékanyagokkal ....

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két, kb. 50x50 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A margarint gőz felett megolvasztjuk, és félretesszük hűlni.
  3. A liszteket összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral
  4. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a szójajoghurtot, a szójatejet, majd ha már nem túl meleg, akkor a margarint is.
  5. Kézzel összedolgozzuk, nagyon lágy tésztát fogunk kapni.
  6. A liszttől függően még lehet hogy "kér" a tészta némi folyadékot (ezt szójatej formájában adjuk hozzá).
  7. Alaposan lisztezett felületre borítsuk ki a tésztát, és téglalap alakúra nyújtsuk ki. A vastagsága kb. 5 mm legyen.
  8. A felületét kenjük meg az olvasztott margarinnal.
  9. A töltelékek hozzávalóit keverjük össze.
  10. A tésztát a hosszabbik oldala irányából fogjuk feltekerni.
  11. Az egyik felére a kakaós, a másikra a fahéjas cukrot szórjuk.
  12. Ezután amennyire tudjuk, szorosan tekerjük fel.
  13. Keresztben vágjuk fel kb. 2-2,5 cm-es csíkokra.
  14. Ezeket egyesével vágott felükre fektetve helyezzük a tepsire.
  15. A tetejüket locsoljuk meg egy-egy tk. szójatejjel, süssük készre.
  16. Gyűjtsük be az elismerő nyámnyogásokat!!! :D 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 50x50 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 769
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejmentes kakaós és fahéjas csiga, növényi tejjel készült kakaós és fahéjas csiga

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kököjszi
Kököjszi Tue, 2012-06-05 09:01

Kedves Puzsi!
Bármilyen kelttésztás sütit meg lehet csinálni vízzel,tej helyett.Ugyanolyan finom lesz!A fiam a legszigorúbb tejmentes diétán van 11 éve,így sajnos szakértője vagyok a dolognak.
Köszi a receptet. Minden szépet és jót!
Tina.

764
finomliszt 40 dkg
teljes kiőrlésű liszt 40 dkg
szójajoghurt 3 dl
szójatej 3 dl
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 0.5 tk
margarin 20 dkg
nádcukor 10 dkg
1 csipet
margarin 5 dkg
nádcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 tk
nádcukor 10 dkg
fahéj 2 tk