Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós és fahéjas hajtovány

Kakaós és fahéjas hajtovány
Kakaós és fahéjas hajtovány
155 perc / előkészület: 120 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept Limara konyháját dícséri, ő a sajtos verzióval ismertetett meg, ami szintén nagyon finom. De mi édesszájúak vagyunk, így tettem egy kísérletet kakaóval és fahéjjal. Nagyon megszerettük.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

Az édes krémhez

ajánlat

Egy bögre langyos tejjel, vagy kakaóval esik a legjobban. Ne feledkezzünk meg a tepsi alján a karamellizált fahéjas és kakaós grillázsról!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedagasztjuk (kenyérsütőgép 8-as program). Hagyjuk a duplájára kelni.
  2. Lisztezett deszkára borítjuk és kettévágjuk. Egyenként kinyújtjuk jó vékonyra, fél cm-esre.
  3. A krém hozzávalóit elkeverjük. A margarin csak annyira legyen lágy, hogy kenhető legyen, a krémet kétfelé vesszük, az egyik felébe fahéjat, a másikba kakaóport teszünk.
  4. Az egyik tésztát megkenjük a kakaós margarinnal, és feltekerjük, mint a beiglit. 
  5. Kb. 2 cm-esre szeleteljük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk a hajtoványokat fektetve, mint a kiflit.
  6. A másik adag tésztát is ugyanúgy kinyújtjuk, és megkenjük a fahéjas margarinnal.
  7. Még egy fél órát hagyjuk kelni. A tojás másik felével lekenjük.
  8. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (gázsütő 2-es fokozat).
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x34 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 522
elküldve: 1
receptkönyvben: 329
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Dóra81

Mióta szakács: 2011.09.28.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, uzsonna
adag: 2 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-fahájas csigák, kakaós csiga, fahéjas tekercs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eda29
Eda / Eda29 Sun, 2014-12-07 19:25

Szia, a receptet Limarától én is ismerem, édes változatban még nem kóstoltam. Nekem egy gondom volt, hogy a töltelék kifolyt mindkét változatnál. A sós változatban kell egy tojás a töltelékbe. Szerintem megpróbálom legközelebb így. Nálad nem volt ilyen gond?

vmandi
vmandi Sat, 2012-03-17 15:57

Kedves Dóra!
Biztos 1 ek só és pici cukor kell bele? Nem fordítva?
Köszönöm a választ!
Szép napot!
Andi

1920
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 0.5 dl
0.5 kk
cukor 1 ek
friss élesztő 2.5 dkg
margarin 10 dkg
porcukor 15 dkg
fahéj 1 tk
cukrozatlan kakaópor 2 tk
tojás 0.5 db