Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-fahéjas-kókuszos csiga

Kakaós-fahéjas-kókuszos csiga
Kakaós-fahéjas-kókuszos csiga
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Remélem, a képen látszódik az, amiért ezt a kakaós csigát feltettem. Nyolc réteg, és nem kell hajtogatni ide-oda, meg ki a hűtőből-be a hűtőbe,meg "mittom én". Lehet szépen rétegenként tépkedni, lehet a közepét egyből befalni. Olyan igazi kakajós csiga :-D. Kicsit felturbózva fahéjjal és kókusszal.
Köszönet érte Limarának, és az Ő Expressz Croissant tésztájának. Mivel ez a finomság abból a tésztából készült.
Ebből a mennyiségből két tepsi lesz.  Én úgy szoktam, hogy  egy tálcára teszem a nyers csigákat, és beteszem a fagyasztóba.
Mindig kéznél van, ha például reggelire a fiúk ezt kérik. Akkor előző este felteszem a hűtőbe, és reggel megy a sütőbe.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A kakaós csigát mindenki szereti, nem kell ajánlgatni senkinek. Hi :-D.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a margarint tegyük be a fagyasztóba.
  2. Egy tálba mérjük ki a lisztet, mehet a közepébe az élesztő, rá a langyos tej, és hozzá a cukor. A többi hozzávaló köréje.
  3. Hagyjuk az élesztőt felfutni. Ha kész, jól bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, 8-felé vágjuk. Az elsőt kinyújtjuk kör alakúra.
  5. A fagyasztóból kivesszük a margarint vagy a vajat. A 7 tészára kell elégnek lennie, kb. 3,5 dkg jut egy kinyújtott tésztára. A kinyújtott tésztára ráreszeljük.
  6. A margarinos tésztákat egymásra helyezzük. A legutólsó tésztára nem kell ráreszelni a vajat.
  7. Kinyújtjuk, a nyolc rétegű tésztát. Megkenjük az olvasztott margarinnal vagy vajjal.
  8. Mehet rá a kakaópor és a többi hozzávaló, ami a tölteléknél szerepel. Feltekerjük, felszeleteljük.
  9. Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk. Hagyjuk, míg egy kicsit megkel.
  10. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 821
elküldve: 3
receptkönyvben: 169
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

mislenbaba

Mióta szakács: 2010.07.02.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

réteges kakaós-kókuszos csiga, nyolcrétegű kelt tészta kakaósan

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szazala
szazala / szazala Sun, 2015-03-15 11:25

Ez egy világbajnok recept,e szerint sütöm,de ha megengeded,a tapasztalataimat leírom,hátha másnak is bejön :)...Szóval én csak 25 dkg vajat használok összesen,kb 20 dkg a tésztába,5 pedig a töltelék alá.Így ne tocsog annyira a vajban.Nem kenem le tojással,és kizárólag kakaót és persze porcukrot használok tölteléknek.Egyébként tényleg extra jó!

Trobi
Trobi Tue, 2012-03-27 16:46

Elkészítettem!
:)
Nem mondom, hogy nem macerás, sőt nagyon is az, de az eredmény mindent feledtetett! :)
Bár a töltelék lehetett volna egy kicsit édeskésebb (hiába a család egy kicsit édesszájú) de a tészta az mennyei!!!!
Köszi a receptet mislenbaba! :)

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Fri, 2012-03-30 21:18

Trobi! Örülök, hogy ízlett!! Szeintem amúgy még ez egy egyszerübb elkészítési módja ennek a tészta fajtának
A nevedböl nem tudom, hogy fiú vagy e esetleg? Mert akkor pláne örülök hogy megsütötted;-))

M.Era
M.Era / M.Era Tue, 2012-01-24 20:48

Köszi a receptet, megsütöttem az egész családom kifektettem :)
Isteni finom, mindenkinek csak ajánlani tudom.

nnoemi94
nnoemi94 Fri, 2011-09-02 16:39

Már kétszer is megsütöttem, másodszorra fahéjasan. Melegen a legfinomabb, de másnap is,mikróba megmelegítva. A legfinomabb csigarecept, legszívesebben mindennap ezt enném. Megéri a sok nyújtogatás!!:)

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Fri, 2011-09-02 19:41

Örülök, nnoemi94.!
Lassan én is elkezdek sütögetni, ha egy kicsit hűvösebb lesz és itthon leszek végre.
Már a fiaim jelezték és pont ezt, hogy mikor sütök már.

882
finomliszt 70 dkg
kefir 1.4 dl
tej 2 dl
1 kávéskanál
cukor 5 ek
tojás 2 db
élesztő 5 dkg
vaj 25 dkg
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 5 ek
porcukor 30 dkg
vaj 10 dkg
kókuszreszelék 3 ek
fahéj 2 tk