Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós és fahéjas töltött kiflik

Kakaós és fahéjas töltött kiflik
Kakaós és fahéjas töltött kiflik
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a kis füzetemben találtam meg, amit már régóta el akartam készíteni... Annak idején, ha jól emlékszem egy blogon találtam. Eredetileg kakaóval volt ízesítve és nutellával megtöltve, de a családomban vannak "nem túl édesszájúak", így fahéjjal is ízesítettem néhányat, és tölteléknek túrót tettem. De itt a határ a csillagos ég. Ki, hogyan, mivel, mennyire szereti. :) 
Csak azt sajnálom, hogy most szántam rá magam , hogy elkészítsem. Nagyon-nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

tésztához

töltelékhez

kikenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. Ha kész, a tészta többi hozzávalójával alaposan megdagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük letakarva.
  2. Ha kész, a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe kakaóport keverünk, a másikba fahéjat (vagy ízlés szerint bármit), a másik kettőt pedig félretesszük.
  3. Lisztezett gyúródeszkára helyezünk egy világos és egy ízesített tésztát, kör alakúra nyújtjuk őket, majd egymásra helyezzük. 12 egyenlő háromszöget vágunk. A szélesebb részére egy kevés tölteléket helyezünk: csokipuding, nutella, túró, stb. (Én a kakaóporosat csokipudinggal, a fahéjasat pedig túróval töltöttem, de bátran variálható.) Ha kész, feltekerjük őket, és kiflikké formázzuk. (A másik világos és ízesített tésztával szintén így járok el..)
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és a tetejüket megkenjük tejjel. 170-180 fokon 10-20 percig sütjük őket. (Tényleg elég össze-vissza, közben érdemes nézni az alját a kifliknek.) TIPP: ha megsült, még akkor meglocsoljuk őket kb. 1 ek. tejjel, és lefedjük konyharuhával, így sokáig puha marad.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 731
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szántai Anna

Mióta szakács: 2014.03.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

töltött kifli, kifli kakaósan és fahéjasan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

467
finomliszt 40 dkg
tej 0.7 dl
joghurt 150 g
tojás 1 db
vaj 5 dkg
friss élesztő 2 dkg
cukor 4 ek
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 1 ek
fahéj 1 ek
nutella 3 ek
tehéntúró 5 dkg
tej 2 ek