Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós fantázia szelet

Kakaós fantázia szelet
Kakaós fantázia szelet
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt egy hüvős nyári délután kreáltam, hogy legyen valami jó is a napban! NYAMI :), nagyon fincsi ♥!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A cukor egyik felét a fehérjével habbá verjük.
  2. A másik felével pedig a sárgákat keverjük ki, a vizet kanalanként adjuk hozzá.
  3. Amikor már habos, beletesszük a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  4. Óvatosan hozzákeverjük a habot, majd  megsütjük.
  5. A krémhez kikeverjük először a tejet a pudinggal, és a cukorral jó sűrűre főzzük. Majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Közben felverjük a tejszínt, majd óvatosan összekeverjük a pudinggal.
  6. Ezt a krémet rákenjük a tésztára, és megszórjuk kakaóporral.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 885
elküldve: 2
receptkönyvben: 170
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

zsoofi

Mióta szakács: 2011.08.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós szelet tejszínes-pudingos krémmel, krémes kakaós sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edit pechl
edit pechl Mon, 2012-03-12 10:36

MIÉRT NEM MEGY ÁT A FACEBOOKRA??????????????????????? Véletlen v.ki megtudná mondani,, És nem csak ez,, hanem majdnem mind :((((((((((((((((((

718
tojás 4 db
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
víz 9 ek
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 4 ek
növényi habtejszín 200 ml