Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós galuska

Kakaós galuska
Kakaós galuska
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cél minél gyorsabb, meleg és lehetőleg kelt tésztás süti volt, vaníliaöntettel és kakaóporral.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítjük, majd adunk hozzá egy fél kanál cukrot és az élesztőt, majd felfutattjuk.
  2. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a maradék cukrot és a felfuttatott tejet, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat 2 részletben. Jól összedolgozzuk.
  3. Kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd elkezdjük egymás mellé pakolni a tésztadarabokat, nem kell túl szorosan.
  5. A tésztát megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukorral összekevert kakaóporral.
  6. Majd újból tésztát teszünk, és annak a tetejét is megkenjük vajjal, és megszórjuk kakakóval. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a tészta.
  7. A sütőt elemelegítjük, addig pihentetjük a tésztát.
  8. Kb. 30 perc alatt készre sütjük, és vaníliaöntettel kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 500
elküldve: 9
receptkönyvben: 160
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

töjpilla

Mióta szakács: 2012.03.23.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakaós aranygaluska, kelt tészta, kakaós kelt tészta, kakaós kelt galuska

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-01-12 11:16

Nagyon finom, látványos, kreatív ötlet, és tényleg egyszerű mégis nagyszerű.
Laktató finomságos meleg étel, és ez a hidegben most ránk fér, de nagyon.:-O
Éva-Anyóca

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-01-11 10:03

Hogy ez nekem meg sosem jutott eszembe!?:D:) Nagyon jo otlet, kakao mindig van otthon, es milyen finom lehet! Millioszor sutottem mar aranygaluskat, mindenfele toltelekkel ami az eszembe jutott, de meg kakaoval nem. Egyebkent en nem szoktam a tesztat kinyujtani es pogacsaszaggatoval kiszaggatni, hanem kicsit higabbra hagyom a tesztat es olajba martogatott kanallal szaggatom bele a kivajazott, edenybe. Vegul is azert hivjak galuskanak. Az olajos kanal azert jo, hogy amikor megsult a galuskakat szejjel lehet tepkedni. Igy ahogy te keszited is tokeletes, en csak adtam egy otletet konnyitesre. Koszonom hogy eszembejuttattad! udv. Veronika:))

544
finomliszt 250 g
tej 125 ml
cukor 1.5 ek
élesztő 12.5 g
napraforgó olaj 0.5 dl
tojássárgája 1 db
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
cukor 2 teáskanál
vaj 15 g