Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós kalács 7.

Kakaós kalács 7.
Kakaós kalács 7.
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a kenyérsütő gépben dagasztom meg. Szépen felveri, és időt spórolok meg. A kakaós margarint ne sajnáljuk belőle, mert attól lesz nagyon finom. Kiadós mennyiség, de vigyázat gyorsan fogy! Másnap is puha, már ha marad belőle :-) !

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 dl tejben az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, csipet sóval.
  2. E zután a többi hozzávalót is belekeverjük,a tésztát felverjük, és a meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  3. Amíg kel a tészta, addig a margarint kikavarjuk a cukorral és a kakaóporral.
  4. Ha tésztánk szépen megkelt, akkor 6 cipóra osztjuk.
  5. Egyenként kinyújtjuk a tésztát, a kakaós margarinnal megkenjük, majd egyenként felteketjük, ezután kettesével összefonjuk. Így a 6 cipóból 3 kakaós fonatunk lesz.
  6. Egy nagy tepsit kizsírozunk vékonyan, majd kilisztezünk.
  7. A 3 fonatot a tepsibe tesszük, tojássárgájával megkenjük, és még fél órát meleg helyen kelesztjük.
  8. Sütőbe tesszük, és közepes hőfokon lassan megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, akkor sütőpapírral letakarjuk, és készre sütjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 034
elküldve: 2
receptkönyvben: 233
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Hevike

Mióta szakács: 2010.03.25.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nagy kakaós tekercse, kelt tészta, kakaós fonat

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manka142
manka142 Tue, 2012-01-10 16:50

Halika Tesóm!!!!
Ma megint megsütöttem!!!Nagyon jó lett-Ismét!!!
Ez így tökéletes!!!Nem kell vele variálni!!! Puszi:Tesód

hevike
Hevike / hevike Tue, 2012-01-10 17:26

Most töltöm fel a következő receptemet. Remélem az is ugyanígy fog ízleni! Puszi: Tesód

scorpian
scorpian Fri, 2011-12-09 11:20

Szia.Két kérdésem lenne.Az élesztő az por élesztő vagy az igazi?Illetve én ezt a kalácsot karácsonyra szeretném megsütni,tudnál nekem tanácsot adni,hogy csináljam ehhez a mák és dió tölteléket.Előre is köszönöm a vàlaszt.

hevike
Hevike / hevike Sun, 2011-12-11 18:57

Az élesztő az igazi. A mákos és diós töltelékkel én úgy csináltam, hogy a margarinhoz kevertem a porcukrot, aztán felébe bele a mák, másikba a dió. Nagyon finom lett szerintem. Sok sikert! Ha elkészítetted írd meg hogy sikerült.

scorpian
scorpian Thu, 2011-12-15 19:26

Szia!
Hát nem igazán úgy sikerült, ahogy azt én képzeltem.Én teljes kiőrlésű lisztet és zabpehely lisztet használtam,talán ezt nem kellett volna.Ízre nagyon finom volt,de a kinézete nem volt túl szép.Kelesztés közben szétrepedt a tészta,anyukám szerint túlkelesztettem.Azért nem adom fel,még próbálkozni fogok.

hevike
Hevike / hevike Fri, 2011-12-16 09:53

Kedves scorpian! Sajnálom, hogy nem sikerült! Szerintem a liszt miatt nem sikerült. Próbáld ki először sima fehér liszttel, majd liszt- és teljes kiőrlésű liszt keverékével.

hevike
Hevike / hevike Mon, 2011-09-26 19:50

Nagyon szívesen! Hát nálunk is simán elfogy egy nap alatt az egész. Egyszerűen annyira puha, hogy nem lehet abbahagyni az evését- csak ha elfogy! Jó étvágyat hozzá!

katacica962
katacica962 Sun, 2011-09-25 14:01

  Kicsit féltem tőle, gondoltam hogy jövök én egy ilyen gyönyörűséghez. Megcsináltam :-). Gyönyörű lett, büszke is voltam rá. A mennyiségétől egy kicsit elrémültem, gondoltam ajaj 1 hétig fogjuk enni. Hát tegnap lett kész, mostanra már csak a morzsák vannak belőle. Köszönöm a receptet!

citromfagyi13
citromfagyi13 Fri, 2011-09-23 10:55

Tegnap este megsütöttem. Hihetetlen finom lett :)
De annyira szépen megkelt a tésztája,hogy legközelebb sokkal több tölteléket csinálok hozzá,mert így picit elveszett a sok tészta közt :)

Köszi a receptet!

manka142
manka142 Wed, 2011-06-15 16:21

Szia Tesóm!!
Már szinte el is felejtettem,hogy ez milyen finom!!Sütni fogok még a héten belőle!!(hétfőtől ugyanis fogyózunk)Ez pont így jó,ahogy leírtad!Semmi sem hiányzik belőle.Kipróbáltam a múltkor dióval,finom-finom,de eredetiben az igazi.
Süss még..süss!!Sokan várjuk!Puszika

blackodi
blackodi Wed, 2011-04-13 09:41

kipróbáltam és így tökéletes a recept ahogy van.Még melegen elfogyott.Köszönöm

hevike
Hevike / hevike Wed, 2011-03-16 13:22

A hétvégén kipróbáltam diós töltelékkel, és így is nagyon finom lett. Bár szerintem így nagyon hasonlít a beiglire, de mivel azt is szeretem, nem csalódtam. A kakaó helyett darált diót kevertem a margarinhoz. Az igazi akkor is a kakaós változat marad.

hevike
Hevike / hevike Sat, 2011-03-12 00:11

Nagyon örülök, hogy ízlett. Nálunk is melegen már a fele elfogy, alig tudok másnapra megmenteni belőle. Most, hogy mondod, nekem is elkezdte birizgálni a fantáziámat, milyen lenne mák ill. dió töltelékkel. Lehet a hétvégén ki is próbálom. Majd megírom hogyan sikerült.

Szuszka
Szuszka Thu, 2011-03-10 18:25

Köszönöm a receptet.
A család felfalta az egészet még melegen, így nem tudom holnap milyen lenne.
A tészta egyszerűen mesés.
Hétvégén újra sütöm,de dupla mennyiség kell belőle
Vajon hogyan lehet megcsinálni mákosan vagy diósan.
A margarinhoz a kakaó helyett mákot tenni?
Nem próbáltad még?
Sok sok köszönet érte.

hevike
Hevike / hevike Wed, 2011-02-23 17:19

Ugye, hogy így tökéletes? Szerintem is. Van még receptem, csak időm kevés, de igyekszem néha-néha feltenni belőlük. Köszönöm a hozzászólásod!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-22 19:13

Fantasztikus a sütemény.A recept így tökéletes.
Ilyen lágy kakaós kalácsot még nem ettem.
A férjem külön küld egy köszönöm öt neked,
Ha van még hasonló recepted azt külön köszönöm.

pappertanita
pappertanita Wed, 2011-02-16 10:30

Hétvégén elkészítettem a csokipuding-krémes változatát, de az teljesen más ízű, állagú és formájú...viszont isteni finom! Napokig puha, "szaftos" maradna....ha nem fogyna el másfél nap alatt, pedig 3 rúd volt. Próbáljátok ki!

pappertanita
pappertanita Wed, 2011-02-16 10:26

Nagyon szép és biztosan finom, kipróbálom ezt is! Szinte olyan, mint az Ostoros...csak abban nincs fehérje felverve. De én nagyon szeretem a változatos új recepteket, gratulálok hozzá és köszönöm.

hevike
Hevike / hevike Tue, 2011-02-15 19:39

Nem tévedés, a tésztába kell a tojás felvert habja, és nem gond ha keverés közben törik. Ettől lesz a tészta nagyon nagyon puha. A receptben leírt kakaós margarinos krém tökéletes, nem kell pudinggal felturbózni. Ez a recept igazi régi "nagymamás"! Amúgy szép nagy adag lesz belőle, szépen kitölti a tepsit, így a 4 tojás sárgája nem lesz sok a tetejére. Próbáljátok ki úgy, ahogy itt leírtam, a siker biztos nem marad el.

goldbachkata
goldbachkata Tue, 2011-02-15 14:15

Miért kell felverni a fehérjét habnak? Dagasztás közben összetörik, nem? Nem sok a tetejére a 4 tojás sárgája?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-15 12:42

Nem tévedés!A tésztába kell a felvert tojás- fehérje.
Ehhez a következő tölteléket ajánlom:0.5lliter tejbe,2 cs.kakaós pudingot főzünk,majd 25dkg p.cukrot
1 Rama-val és 4 e.k.kakaóval /nem cukrozott/ kikeverünk és a kihűlt pudinghoz adjuk.
Én a tölteléket mindig előre elkészítem,így van ideje kihűlni.

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2011-02-15 11:33

Nagyon érdekes, hogy tojásfehérjével készül!
Ki fogom próbálni!
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-15 12:01

Tévedés, nem a tésztába kell a felvert fehérje, hanem a margarinos kakaóhoz, ezáltal lesz pillekönnyű.

2006
finomliszt 75 dkg
cukor 10 dkg
tojásfehérje 4 db
élesztő 7.5 dkg
tej 4 dl
1 csipet
napraforgó olaj 1 dl
margarin 37.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
cukor 20 dkg
tojássárgája 4 db