Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós kalács Ági konyhájából

Kakaós kalács Ági konyhájából
Kakaós kalács Ági konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet Szonja barátnőmtől kaptam, aki csodálatos kelt süteményekkel kényeztetett bennünket minden alkalommal, amikor összejött a baráti kör. Ez volt a kedvencünk, így került hozzám a recept! A család egyik kedvence!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A kakaós masszához

A tészta tetejére

  • 1 db tojás
  • 5 dkg dió (tetszés szerinti mennyiség)
  • 2 ek cukor (tetszés szerinti mennyiség)

ajánlat

Akik szeretik a kelt tésztából készült kalácsokat, mindenképpen próbálják ki, mert isteni. Nemcsak gazdag levesek kiegészítője lehet, hanem reggelire és vacsorára is kitűnő!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros tejbe felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval meggyúrjuk a tésztát, és duplájára kelesztjük.
  2. Közben a tepsit vajjal kikenjük.
  3. A tésztát 9 kis cipóra osztjuk, minden tésztát vékonyra nyújtunk, megkenjük a kakaós masszával és egyenként feltekerjük. Ha 3 rúd elkészült, akkor szépen összefonjuk, a tepsibe fektetjük, és a felvert tojással jól bekenjük.
  4. Aztán folytatjuk a műveletet, amíg mindhárom kalácsfonatunk nem kerül a tepsibe, mindegyiket bekenjük a tojással, és még további 15 percet pihentetjük. (A második fonat elkészültekor a sütőt 180 fokra előmelegítjük.)
  5. Jól megszórjuk a cukorral összekevert dióval és megsütjük! Vigyázat, nagyon finom! Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x5 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 717
elküldve: 6
receptkönyvben: 159
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenei Ági

Mióta szakács: 2012.08.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

isteni kakaós kalács, ostoros kalács, fonott kakaós kalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sally
Sally / Sally Fri, 2012-11-09 19:38

Elkeszitettem es a recept tokeletes,finom puha lett, de nekem kivul is csokois lett nehol a kalacs!:) Kedvenc lett!

jeneiagi
Jenei Ági / jeneiagi Tue, 2013-01-08 10:32

Kedves Sally!
Ne haragudj, most néztem meg, hogy hozzászóltál a recepthez. Nagyon örülök, hogy elégedett voltál/vagy a kaláccsal. Az, hogy kívül is csokis lett itt-ott az nálam is többször előfordul, de talán így még finomabb :) ! További szép napot!

673
finomliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
tojássárgája 4 db
cukor 9 dkg
tej 0.5 l
tejföl 150 g
margarin 250 g
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
tojás 1 db
dió 5 dkg
cukor 2 ek