Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-kávés-rumos torta fahéjas-diós ribizlikrémmel

Kakaós-kávés-rumos torta fahéjas-diós ribizlikrémmel
Kakaós-kávés-rumos torta fahéjas-diós ribizlikrémmel
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon kaptam a fahéjas dzsemet, megkóstoltam és ez a torta jutott az eszembe. Nagyon-nagyon finom lett!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A tepsi kenéséhez

ajánlat

Szülinapra is akár.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. A tojások fehérjéből pár csepp citromlével és a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habot verünk.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a kávét és a rumot, legvégül a zsemlemorzsát.
  4. Vajjal kikent, kilisztezett tepsibe merjük.
  5. Forró sütőbe tesszük, takarékon megsütjük.
  6. A megsült tésztát cukrozott deszkára borítjuk.
  7. Hagyjuk hűlni, majd hosszában kettévágjuk és a krémmel töltjük-kenjük.
  8. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek. 
 
Krém elkészítése:
  1. Habosra keverjük a meglágyított vajat a tojássárgákkal és a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tejszínt, tovább habosítjuk.
  3. Hozzáadjuk a ribizlidzsemet, a fahéjat és a habfixálót, jól elkeverjük.
  4. Végül a diót is hozzákeverjük a habos krémhez.

Öntet elkészítése:


  1. A fahéjas ribizlidzsemet rummal és kevés melegvízzel higítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 464
elküldve: 36
receptkönyvben: 452
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós piskóta ribizlidzsemmel, kakaós-kávés torta ribizlikrémmel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vitamin51
vitamin51 Sun, 2010-10-17 15:16

Elkészítettem ezt a gusztusos tortát. Sajnos az én tésztám nagyon lapos lett és elég rugalmas, nem piskóta szerű, puha tészta :-(
Most a hűtőben vár, fogalmam sincs milyen lesz az íze. Nem biztos, hogy pár óránál többet tudunk várni az ízek összeérésére, mert hamarosan jönnek a gyerekek és elég türelmetlenek ha édességről van szó :-)
Minden esetre köszönet a reciért, és beszámolok az ízéről is amint megkostóltuk.

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Mon, 2010-03-22 09:26

Kedves Ildikó! Anyukám születésnapjára készítettem el ezt a tortát, és nem csalódtam, na meg Anyukám sem. Köszönöm!

417
tojás 5 db
porcukor 5 ek
finomliszt 4 evőkanál
zsemlemorzsa 2 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
instant kávé 1 ek
rum 1 ek
citromlé 5 csepp
vaj 12 dkg
tojássárgája 3 db
cukor 3 ek
ribizlidzsem 3 ek
fahéj 1 késhegynyi
habtejszín 20 ml
dió 5 dkg
habfixáló 1 csomag
ribizlidzsem 200 g
rum 1 ek
víz 100 ml
vaj 1 ek
finomliszt 1 púpozott ek