Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós kelt batyu

Kakaós kelt batyu
Kakaós kelt batyu
105 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édességevő családnak süteményt készíteni tej nélkül elég nehéz feladat. Sokat kísérletezem a rizstej felhasználásán, ez a recept az egyik ilyen kísérlet eredménye.

A rizstej elég furcsa az ízét és az állagát tekintve is, így a  vaníliás pudingpor a halványsárga színét szürkéssé változtatja, ami bevallom nem túl bizalomgerjesztő. Ezért ajálnanám a többi ízesített pudingpor használatát, pl. epres, puncsos vagy kakaós. De vaníliással sem rossz az íze, csupán a látszat nem szívderítő.

A tojás akár el is hagyható a tésztából, mint az instant kávé, bár ez utóbbi kellemes aromája miatt kifejezetten fimon benne.

A tepsiben kelesztés elhagyható, ha hideg sütőbe tesszük, és ott hagyjuk kelni, amíg a sütő el nem éri a kívánt hőfokot.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot megfőzzük a csomagolása szerint.
  2. A rizstejet összekeverjük az olajjal, cukorral, kakaó és kávéporral, belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Ha felfutott, a liszthez keverjük, és lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle.
  4. Hagyjuk a duplájára kelni.
  5. Ha megkelt, kinyújtjuk lisztezett deszkán kb. 1-0,7 cm vastagra.
  6. Szögletes darabokra vagdossuk, minden darab közepére egy kanál kihűlt pudingot halmozunk.
  7. A szögletes darabokat batyu formájúra hajtogtajuk (a 4 sarkát egymásra hajtjuk).
  8. Kikent tepsibe kb. negyed órát kelesztjük, majd megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 373
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Konczsuzsi

Mióta szakács: 2009.04.11.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakaós tésztájú batyu, kelt batyu, kávés batyu, tejmentes kelt batyu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

551
finomliszt 540 g
napraforgó olaj 5 ek
cukor 3 ek
rizstej 3.5 dl
élesztő 2.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
instant kávé 1 ek
tojás 1 db
pudingpor 1 csomag
rizstej 5 dl
cukor 3 ek
mazsola 1 marék