Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós kuglóf 3. - csokimázzal

Kakaós kuglóf 3. - csokimázzal
Kakaós kuglóf 3. - csokimázzal
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomszédból érkezett egy kis kóstoló, de kiderült, hogy nem exkluzív cukrászdába kell menni ezért a finom kuglófért, hanem otthon is elkészíthető.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Egy finom délutáni kávézás mellé kitűnő! A lekvár és csokiréteget ne hagyjátok le!


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a 175 g cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. A tojásokat egyenként, kb. fél percenként (géppel) belekeverjük a masszába.
  3. Belereszeljük az alaposan megmosott citrom héját.
  4. A lisztet és a sütőport óvatosan hozzákeverjük a tojásos-margarinos krémhez.
  5. A kuglófformát jól kivajazzuk, és a tészta kétharmadát beletesszük a formába.
  6. A maradék egyharmadát a tésztának a kakaóval, 20 g cukorral és a 3 evőkanál tejjel kikeverjük, és beletesszük a formában lévő fehér masszába.
  7. Villával áthúzzuk, hogy márványos legyen.
  8. Nem előmelegített sütőben sütjük a sütő alsó részében a rácson körülbelül 60 percig.
  9. Ha kihűlt a kuglóf, kivesszük a formából, bekenjük kajszilekvárral, amit hamar magábaszív a tészta. Ezután gőz fölött megolvasztott csokival bevonjuk.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 301
elküldve: 9
receptkönyvben: 498
elkészítve: 16/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Pipsann

Mióta szakács: 2011.02.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Olga kuglófja, márványos kuglóf, csokis kuglóf, kakaós kuglóf

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Orosz Tímea
Orosz Tímea Sat, 2014-04-12 20:05

Megcsináltam ma a receptedet és nagyon finom lett. :) Húsz perc alatt kimúlt a kuglóf!

Egy bajom volt vele, hogy nagyon felpúposodott és megrepedt a teteje, aminek nem tudom az okát. Nyakon öntöttem csokival és így már nagyon csecse volt. :)

Köszi az ötletet! :)

Vérmedve
Vérmedve Sun, 2013-01-20 12:27

Kedves Pipsann! Meg tudnád mondani, mekkora kuglófformával készitetted? Az enyém kicsi, 17 cm-es, így szerintem abba a fele mennyiség is elég volna..:) Köszönöm!:)

Pipsann
Pipsann / Pipsann Sun, 2013-01-20 16:41

Szia Vérmedve!

24 cm-es kuglófformában szoktam készíteni. Valahogy a 3/4-ét céloznám meg a tésztának, pl. 4 s-es, vagy 3 nagyméretű tojással, a többit már csak számolgatni kell hozzá... Ez egy tartalmas, puha tészta, de nem az a lukacsos, vagyis sütés közben nem fog sokat nőni.

Jó sütést!
Pipsann

Pipsann
Pipsann / Pipsann Fri, 2011-09-16 17:57

Sziasztok!

Úgy látom, a "bevonó csoki" vagy "csokimázzal bevonjuk" sokakból ellenérzést váltott ki - nem csodálom, nekem is van néhány rossz emlékem - ezért módosítottam a receptet, mert valójában bármilyen csokit használhat kedvére bárki. Én a bevonó csokit úgy értettem, hogy bevonásra szánt, de mostmár biztos egyértelmű. Kirus nutellás ötlete is nagyon finom lehet, biztos a nutellából is magábaszívott egy kicsit a tészta.

simone
simone Sun, 2011-06-12 13:49

Étbevonó helyett használjatok magas kakaótartamú étcsokit, a lekvárhoz is nagyon passzol!

kirus.
kirus. Sat, 2011-04-16 18:00

Nagyon megtetszett a kép, úgyhogy muszáj volt már ma elkészítenem. Nagyon étbevonó ellenes vagyok, szóval nutellát kentem a szélére, lekvár nélkül, hát valami mennyien istenien 10 pontosra sikerült:) Köszönöm a receptet!

Pipsann
Pipsann / Pipsann Mon, 2011-03-14 00:56

Ez az első receptem ami felkerült a Nosalty-ra, úgy örülök, hogy már a hétvégén el is készítettétek néhányan! Remélem jól sikerült és ízlett!
Pipsann

704
margarin 250 g
cukor 195 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 5 db
finomliszt 375 g
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 20 g
tej 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 3 ek
csokoládé 200 g