Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-marcipános márványkorongok

Kakaós-marcipános márványkorongok
Kakaós-marcipános márványkorongok
38 perc / előkészület: 25 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rám tört a keksz készítési láz :). A Karácsonyi sütemények gyerekeknek című könyvben találtam a receptet.

hozzávalók / 10 adag

2 tepsire való

ajánlat

Fehér csokival is elkészíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marcipánt és a vajat konyhai robotgép segítségével keverjük krémesre.
  2. A kakaó kivételével adjuk hozzá a többi alapanyagot, a lisztet részletekben.
  3. Keverjük sima tésztává. Osszuk ketté, az egyikhez adjuk hozzá a kakaóport, majd a két tésztát gyúrjuk össze úgy, hogy márványos erezetet adjon.
  4. Osszuk 3 részre a tésztát, sodorjunk belőle 3 cm átmérőjű rudakat. Egyesével csavarjuk folpack-ba, majd 30-45 percre rakjuk őket a mélyhűtőbe. (Így könnyen és szépen szelhető lesz.)
  5. Melegítsük elő a sütőt, a rudakból vágjunk fél centis szeleteket, majd helyezzük sütőpapírral bélelt gáztepsibe, és süssük készre őket.
  6. Ha kissé kihűltek a korongok, rakjuk őket szorosan egymás mellé. Melegítsük fel a csokit, vágjunk kis átmérőjű lyukat a zacsin, és oda-vissza cikázva folyassuk rá a kekszekre.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 359
elküldve: 6
receptkönyvben: 115
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

marcipános keksz, márványos keksz, kakaós keksz

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

claumio
sauer.kirsche / claumio Sun, 2014-05-18 14:29

megcsináltam. egy bibi van, véletlenül belekevertem a kakaóport a tésztába :D de így is finom lett. a kekszek alját fehércsokiba mártottam.

giuditta25
Szofika / giuditta25 Sat, 2010-12-25 19:09

Jajjj, hát ez irtó jópofa!És nagyon hangulatos maga a kép is:) Boldog Karácsonyt: Szofika

Samy
Samy / Samy Sun, 2010-12-26 13:24

Köszi Szofika! :) Neked is nagyon boldog karácsonyt! Üdv, Samy

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2010-12-25 15:57

Ó, hát megérkezett ő is! Megcsodáltam már az oldaladon! :-)
Kedves Samy, Boldog Karácsonyt neked! Puszi: Éva

Samy
Samy / Samy Sun, 2010-12-26 13:23

Bizony! Már nem is emlékszem mikor raktam fel, nagy a sorban állás mostanában. :) Neked is nagyon boldog ünnepeket! Pussz, Samy

318
marcipán 7.5 dkg
margarin 17.5 dkg
porcukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
tortabevonó 5 dkg