Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-mazsolás kuglóf tojásmentesen

Kakaós-mazsolás kuglóf tojásmentesen
Kakaós-mazsolás kuglóf tojásmentesen
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kb két éve lapul a szekrényem mélyén a kuglófformám. Sose használtam még. Véletlenül akadt ez a recept a kezembe és gondoltam, meg is sütöm, mert egyszerűnek tűnt. Finom lett. Pékségben dolgozok és állíthatom, sokkal finomabb, mint a gyári. Én most nem raktam bele citromhéjat, vaníliás cukrot, de legközelebb rakok bele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, dagasszuk. (Én ezt kenyérsütőgépben csináltam.)
  2. A tésztát kétfelé vesszük. Egyik felébe rakjuk a mazsolát, másik felébe a kakaót a tejjel.
  3. A cipókat egyforma nagyságúra kinyújtjuk, egymásra fektetjük és feltekerjük, mint a beiglit.
  4. Jól kivajazott, lisztezett formába rakjuk. Tetejét olajjal megkenjük, és 1,5 órán át meleg helyen pihentetjük.
  5. Majd megsütjük.
  6. Érdemes tűpróbát tartani, és ha nagyon pirulna, alufóliával letakarni.
  7. Utána becsomagolva hagyjuk kihűlni.
     
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 035
elküldve: 6
receptkönyvben: 135
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Milumano

Mióta szakács: 2010.07.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, újév, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf, mazsolás kuglóf, márványos kuglóf

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mv
mv Sun, 2013-11-10 00:13

Meg kell védenem Milumanot, szerintem érthető és jó recept, még sosem sütöttem kuglófot, de ez nagyon fincsi. Kipróbáltam 60% teljeskiörlésű liszttel, a tejet zabtejjel, az olajat kókuszolajjal, a cukor 2/3-át nyírfacukorral helyettesítve és úgy is imádják a gyerekek is, anyós! is. A citromhéj sokat dob rajta. Meg persze az igazi vanília. Elkészítettem: ötször

Milumano
Milumano / Milumano Tue, 2012-10-16 08:37

Ne haragudj!Nekem egyértelműnek tűnt ahogy leírtam,de így visszaolvasva már nem annyira az :) 2dl tej megy a tésztába amit dagasztunk és a két kanál a kakaós részbe amit belegyúrunk.Elnézést kérek!

538
finomliszt 30 dkg
tej 2 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 3 ek
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 3 ek
mazsola 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
tej 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál