Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós mézes zserbó

Kakaós mézes zserbó
Kakaós mézes zserbó
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig kedveltem az érdekes recepteket, és bár családom igazán szereti a hagyományos Gerbeaud (zserbó) szeletet, a Kakaós Mézes Gerbaud (Zserbó) azonnal mindenki kedvence lett. 

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Tetejére

ajánlat

A hűtőben eláll 2 hétig, és fagyasztani is lehet letakart edényben. Amikor kiolvasztjuk, akkor szórjuk meg újra egy kis kakaóporral, és tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Morzsoljuk el kézzel a lisztet és a vajat, majd tegyük hozzá a tejet, kakaót, tojásokat, szódabikarbónát, olvasztott mézet és a porcukrot.
  2. Jól dolgozzuk össze, majd osszuk a tésztát 5 egyenlő részre.
  3. Minden lapot nyújtsunk ki egy 25 cm x 25 cm tepsi nagyságúra.
  4. A tepsi hátán süssük ki a lapokat.
  5. Majd rácson hűtsük ki teljesen. Nem kell aggódnunk, ha nem lesznek szépek a lapok, úgyis meg lesznek töltve, és másnap reggel, amikor levágjuk a szélét és felszeljük, csodásak lesznek.

Krémhez

  1. Egy lábasban a tojássárgáját, tejet és lisztet folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) sűrű krémmé főzzük.
  2. Majd amikor teljesen kihűlt, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot. Én szeretek adni hozzá egy csomag vaníliás cukrot is.
  3. Osszuk a krémet 4 részre, majd minden lapot, a felső kivételével, kenjünk meg egyenletesen. Vagyis az elsőt megkenjük, ráhelyezzük a következőt, és így tovább.
  4. A tetejét szórjuk meg jól kakaóporral.
  5. Én szeretem az első lapot egy üveg hagymavágólapra helyezni, de hagymavágó deszka is jó. Így könnyebb az összeállított sütit a hűtőbe helyezni.
  6. Hagyjuk ott pihenni egy éjszakán át.
  7. Másnap szépen vágjuk le a szélét, majd szeljük fel, ahogy szeretnénk.
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25×25 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 451
elküldve: 3
receptkönyvben: 125
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Helen Konyhája

Mióta szakács: 2015.12.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kakaós mézes, mézes krémes kakaósan, kakaós mézes sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Big Boss
Big Boss / Big Boss Sat, 2016-01-02 15:48

Kedves Helen!

Ritka de rövid időn belül másodszor csináltuk, mindenki örömére!!! :)
Köszönjük!
Dénes

Helen Konyhaja
Helen Konyhája / Helen Konyhaja Sat, 2016-01-02 20:34

Kedves Denes,

Nagyon orulok, hogy ennyire izlett a suti, en sem tudok soha annyit kesziteni hogy eleg legyen, mert mindenki kedvence. Boldog Uj Evet Kivanok az egész csaladnak Canadabol

676
porcukor 18 dkg
tojás 2 db
méz 4 ek
szódabikarbóna 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 50 g
tej 4 ek
vaj 16 dkg
finomliszt 45 dkg
vaj 30 dkg
porcukor 25 dkg
tojássárgája 4 db
tej 7 dl
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 dkg