Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-mogyorós édesburgonya-kenyér

Kakaós-mogyorós édesburgonya-kenyér
Kakaós-mogyorós édesburgonya-kenyér
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem az édesburgonya sütiben szuperül párosítható mézeskalács fűszerrel vagy kakaóval. Ebből a receptből pedig az is bebizonyosodott, hogy a mogyoró is nagyon jól passzol hozzá. Ha Ti inkább a sütőtök-rajongók táborát erősítitek, akkor nyugodtan próbáljátok ki azzal, én jobban kedvelem az édesburgonyát.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat az eritrittel és az olajjal habosra keverjük. Belereszeljük a citromhéjat.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a darált mogyorót, a kakaóport, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket. A keveréket folyamatos keverés mellett a tojásos részhez adagoljuk. A legvégén az édesburgonya-pürét is hozzáadjuk, és egyneműre keverjük.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt kenyérformába adagoljuk.
  4. 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük a süteményt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 10x25 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 832
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pink.Cékla

Mióta szakács: 2017.08.24.
49 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édesburgonyás őzgerinc

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

356
tojás 3 db
erythritol 120 g
napraforgó olaj 70 ml
édesburgonya 450 g
teljes kiőrlésű liszt 100 g
törökmogyoró 100 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál