Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós non plus ultra

Kakaós non plus ultra
Kakaós non plus ultra
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna non plus ultrát készíteni, de kicsit másként. Így kakaós változatot készítettem. Kicsit időigényes a dolog, ezért tartom nehezebbnek az átlagnál. De szerintem megéri elkészíteni. Nálunk nagy sikert aratott.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A mázhoz

ajánlat

Finom aprósütemény, de időigényes.  Szerintem mindenki szereti, és ezért mindenkinek ajállom. A nyagyiknak lehet szólni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a linzer tésztát. Először a száraz alapanyagokat keverjük össze: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor és a citrom héja. Veszünk egy nagyobb lyukú reszelőt, és belereszeljük a margarint eképpen: belemártjuk a lisztes keverékbe és reszelünk, ismét belemártjuk és reszelünk. Ez azért szükséges, mert sokkal lazább lesz a tészta, és szerintem könnyebb is eldolgozni a margarint.
  2. Hozzátesszük a vanília kivonatot, a citromlevet és a tojást. Jól összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe teszük legalább 2 órára. Én egy éjszakára szoktam berakni.
  3. A kakaós mázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük (egy csipet só mehet bele, tuti kemény lesz).
  4. A cukrot és a kakaót összekeverjük, és finoman adagolva beleforgatjuk a habba. Mikor már túl sűrű az állaga, adjunk hozzá sütőrumot. Folytassuk a keverést és az adagolást. Sűrű, de folyós állagú legyen. Ne folyjon szét, de a fakanálból ki tudjon folyni.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Ráhalmozzuk a kakaós mázat. Ha nem jutt minden pogácsára, az nem baj.
  7. Szép világos barnára süssük.
  8. Megvárjuk, míg kihűl, és a baracklekvárral kettesével összeragasztjuk.
  9. Azonnal is fogyasztható, de ha áll legalább egy fél napot, akkor sokkal finomabb és omlósabb a tészta.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 512
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

linzer, kakaós linzer, csokimázas aprósüti, kakaós tallér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

794
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 1 db
porcukor 10 dkg
margarin 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vanília kivonat 1 kávéskanál
sütőpor 1 tk
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 ek
sárgabaracklekvár 10 dkg
tojásfehérje 2 db
porcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
sütő rum 1 ek