Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós pillangó

Kakaós pillangó
Kakaós pillangó
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (61)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Macikonyhán bukkantam erre a különleges formájú péksüteményre.
Nálam kakaóval töltött és más alakot öltött!:)
Gyönyörű a tésztája, öröm vele "dolgozni"!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához (9 db)

A kakaós töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szitált liszthez adom a kelt tészta további hozzávalóit. Dagasztófejjel ellátott robotgéppel, addig keverem, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Átgyúrom.
  2. Letakarva hűtőbe teszem, 1 óra alatt duplájára kelesztem.
  3. Ezalatt habosra keverem a töltelék hozzávalóit és a hűtőbe teszem.
  4. A megkelt tésztát vékonyra, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtom.
  5. Egyenletesen megkenem a hideg töltelékkel.
  6. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerem.
  7. A tekercset a képen látható módon felszeletelem. A trapézok szárai ne legyenek túl tompa szögűek!
  8. A trapézok közepét fakanál nyelével lenyomom.
  9. A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük hízni!
  10. Tetejüket megkenem tojássárgával és megszórom kristálycukorral. 15 percet kelesztem.
  11. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
  12. Rácson hagyom hűlni.
  13. Vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 82 816
elküldve: 11
receptkönyvben: 1 138
elkészítve: 33/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaós csiga, kakaós tekercsek

Hozzászólások (61)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Acimity
Acimity Sun, 2016-10-02 16:05

Én friss élesztővel csináltam, isteni finom lett. Köszi a receptet :)

obetty7
obetty7 Thu, 2012-11-01 16:15

Szia. Éppen most sütüttem meg a sütit isteni. Én fitnesz teremben dolgozom és ott hallotam a receptedet . Most már értem miért mondták hogy duplán kell neki edzeni. Egy ilyen sütiért megéri BÜNÖZNI:).
Köszönöm. Betty

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Mon, 2011-11-21 10:16

Megcsináltam Macikonyha-féle fahéjas töltelékkel, de legközelebb nem olvasztom meg a vajat, mert nagyon sok kifolyt belőle....... Én nem ismerem ezt a "hűtőben kelesztést", úgyhogy maradtam a hagyományos, radiátor mellett pihentetett tésztánál. :-) Amúgy finom, puha lett, de másnap nem az igazi....

Katalin65
Katalin / Katalin65 Mon, 2011-11-21 18:55

Én egyszer készítettem pogácsát ezzel a hűtőben kelesztéses verzióval, és meglepően jól sikerült. Próbáld ki bátran! Ha másnap kiveszed, meleg helyen keleszted még, és meglátod jó lesz! Csak a hűtőben jól takard be a tésztát, ne száradjon meg.

vighy
vighy Sun, 2011-05-15 00:49

 

Kedves Szintia!

Ezen recept kedvéért regisztráltam, egyszerűen imádom! Én ugyan felfuttattam az élesztőt, valamit 25 dkg sima lisztet és 10dkg teljes kiörlésű lisztet használtam. Picit féltem tőle, de nagyon fini lett :) A tetejére cukros tejet kentem félidőnél.
A kakaós csigádat sem lehet megunni ... éljen előre is a bikiniszezon :D :)

Köszönöm!
Anna

szuszi
Jolán / szuszi Tue, 2011-02-15 17:34

Nagyon, nagyon finom lett, bár én hagyományosan készítettem, mármint friss élesztővel és melegen kelesztve.
Több liszttel, több tojássárgájával és még a tésztába tettem narancslét is. Ez tovább könnyítette.

Spider1885
Spider1885 Wed, 2011-02-09 10:22

Gratulálok a recepthez, már többször megsütöttem, nagyon finom. Én simán a kenyérsütő dagasztó-kelesztő programján csinálom a tésztát 2.5 dkg friss élesztővel felfuttatás nélkül. Az eredmény: gyönyörű, pihe-puha illatos csokis pillangók... na nem sokáig, mert jönnek a sáskák, és eltűnik mind :-)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-06 07:34

Hát én is így jártam.Hűtőben?Keleszteni?Soha nem fog meg kelni a tésztád,és sok töltelék kifolyt.Az íze jó.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-11-06 10:39

A tészta hűtőben is kel. Ilyenek a hidegen kelesztett tészták. Egyszerűen csak lelassul a folyamat.

lulesz
lulesz Sun, 2010-09-19 17:46

Ma megsütöttem. Finom lett. DE: mi az oka, hogy a hűtőben nem kelt meg a tészta? Ezt végülis a sütőben tette meg, de így kirepedeztek a pillangók. A masszából pedig sok kifolyt. Az íze az finom, dehát nem lettek közel sem olyan szépek, mint a képen. Szóval mit csináltam rosszul? És nem az első kelt tésztám......

yooshi
yooshi Sun, 2010-05-02 23:12

Az ötletet köszönöm, ki fogom úgy is próbálni. Mindenesetre mutatós, s finom!

yooshi
yooshi Wed, 2010-04-21 20:40

Sziasztok!
Új vagyok ezen az oldalon, tegnap állandóan csak csorgattam a nyálam a képeket nézegetve...
Ma megsütöttem. Szép is lett, szét sem nyílt. S valóban finom!
Viszont a kakaó nagy része kifolyt.. :(

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Thu, 2010-04-22 09:23

Szia Yooshi! Talán én nagyobbra nyújtottam a tésztát, így vékonyabban került rá a kakaós massza, ne tudom! Készítheted úgy is, hogy ecset segítségével megkened a kinyújtott kelt tésztát olvasztott vajjal, azután megszórod cukrozott kakaóporral. Úgy biztosan nem folyik ki!;))
Szintia

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-04-07 12:41

Bocs, hogy közbeszólok, de az jutott eszembe, hogy érdemes lenne a liszt felét réteslisztre cserélni, s akkor talán jobban megtartaná az alakját. Jó sütögetést: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-03 17:27

Szia.
Nagyon tetszik és nagyon szívesen megcsinálnám,de csak felfuttatós élesztőm van,szárított élesztőm nincs.Így is eltudom készíteni ezt a finomságot,vagy fontos a szárított?

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Sat, 2010-04-03 17:33

Szia Regi!

Azt gondolom, talán a friss élesztőtől jobban megkel a sütőben, ezért "kinyílhatnak" a pillangók. Viszont a fogvájóval való megtűzés megakadályozhatja, hogy formáját veszítse. Az íze mindenképpen mennyei marad!;)
Sok sikert!
Szintia

greenpearl
greenpearl / greenpearl Fri, 2010-03-26 11:26

Nagyon finom lett, de nem annyira szép, mint a képen. A közepén az a helyes benyomódás fogta, és teljesen kisímult a sülés közben. Az íze viszont... Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-14 08:52

Koszi az otletet, legkozelebb megprobálom a fogpiszkálos trukkot :-))

Fenyveske
Fenyveske Sat, 2010-02-13 20:04

Én ma sütöttem meg nagy várakozás közepette! Az eleje nekem is szétfolyt, de a második adagba fogpiszkálót szúrtam és gyönyörűen megmaradt!!!! Esetleg ezt ajánlhatom, nekem bevált! Azt hiszem, holnap is csinálok a nagy sikerre való tekintettel!
Judit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-13 19:43

Hello, nekem egy kérdésem lenne: már 3.szor megsutottem a kakaospillangot, de soha nem lett olyan szép mint a képen a tiéd. Hiába használtam szárított élesztot nekem akkor is széttfolyott, nem maradt meg ugy ahogy kellett volna. Az íze nagyon finom mindenkinek nagyon ízlik a családban tehát nem mondhatom hogy megmarad :-))) de én nagyon szeretem ha valami jol is néz ki nemcsak finom. . Mit kellene másképp csinálnom????? Ha van valami tanácsod akkor elore is koszi.
Hajnalka

Fenyveske
Fenyveske Sat, 2010-02-13 20:20

Én ma sütöttem meg nagy várakozás közepette! Az eleje nekem is szétfolyt, de a második adagba fogpiszkálót szúrtam és gyönyörűen megmaradt!!!! Esetleg ezt ajánlhatom, nekem bevált! Azt hiszem, holnap is csinálok a nagy sikerre való tekintettel!
Fenyveske

Blanchy78
Blanchy78 Thu, 2010-02-11 14:06

Sziasztok!
Nekiugorrtam ennek a csodának:0)elég gyakorlott háziasszonynak mondanám magam de én is inkább a friss élesztő használatával vagyok tisztában.
Úgy csináltam a tésztát, ahogy ide van írva, nem futtatam a szárazélesztőt...semmi...hanem összegyúrtam robotgéppel a tésztát , aztán átgyúrtam.Közel 40 perce van a hűtőben és meg sem mozdult még..van esélyem hogy megkel?mit ronthattam el ha mégsem?(azért most írok, hátha valaki szörföl a neten és segít rajtam:0)))Akár annyival hogy türelem...:0)Köszi aki segít

viragota29
viragota29 Thu, 2010-03-04 11:06

szioka
en is ugyan igy jarok mint te,hogy nem no................latom te nem kaptal valaszt erre a kerdesedre de ha van idod kerlek ird meg,hogy azert sierult-e.Koszi szepen

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Thu, 2010-03-04 12:53

Sziasztok!

Azért nem válaszoltam, mert Fenyveske jó megoldást talált a problémára, fogpiszkálóval megtűzte! Ezúton köszönöm neki a hasznos praktikát!:)
Én is friss élesztőt használok gyakrabban. Ennél a receptnél is kipróbáltam, nekem is "kinyíltak" a csigáim. Talán a friss élesztőtől jobban megkel, nem tudom?! Az is fontos, hogy a csiga hajtásvonala alulra kerüljön. Ha még meg is tűzitek az biztos!:)
Sok sikert!

Szintia

Haynal1
Haynal1 Tue, 2010-03-16 19:43

Sziasztok,
Nekem most sül, nagyon szép lesz.
A gondom az, hogy kifolyik a kakaós krém.
Kérlek szépen, írjátok meg, hogy Veletek is előfordul-e, vagy csak én csinálok valamit rosszul?
Köszönöm.

benkovendeghaz
Benkő Károlyné / benkovendeghaz Thu, 2010-02-04 07:18

Szia Szintia!
Tegnap a szomszédom sütötte meg ezt a sütit,hozott át nekünk is,nagyon mutatós és Isteni finom a családnak nagyon ízlett,kinyomtattam,Én is megfogom sütni. Köszi a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-01-25 12:05

Nnna, itt vagyok. Igaz, hogy 1 hét csúszással (végül is nem írtam, hogy melyik hét végén készítem el :)) ), de megsütöttem: Tökéletes!! Nagyon tetszik, hogy nemcsak akkor jó, amikor még meleg. Eltettem 1 db-ot másnapra és finom puha maradt. Legközelebb dupla adagot kell sütnöm az biztos.
Köszi a jó receptet. Mindenkinek ajánlani tudom!
Sziasztok.

Répa
Répa Thu, 2010-01-21 10:35

Sziasztok!

Jól olvasom, hogy hűtőben kell keleszteni a tésztát, egy óra alatt?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-01-14 22:48

Ennyi dicséret után hétvégére én is megsütöm. Jelentkezem majd. Macimama

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-10-08 21:07

Tegnap este dupla adagot sütöttünk belőle, egy kicsivel több töltelékkel, mint amennyi a receptben írva van /mivel nagyon édesszájúak vagyunk/ és nagyon-nagyon ízlett mindenkinek. Hatalmas köszönet ezért a remek receptért!!!

Ilcsenzia
Ilcsenzia Thu, 2009-09-24 14:42

Szuper finom süti! Én dupla adag töltelékkel szoktam csinálni.
Az almás verziója is nagyon jó!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-06-11 21:29

Köszönöm szépen!
Imádom ezt az oldalt, tökéletes receptek, gyors válaszok. Egyszerűen FANTASZTIKUS! Gratula az oldal összes szerkesztőjének!

455
tej 1.25 dl
cukor 3 ek
instant élesztő 1 tasak
vaj 8 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
finomliszt 35 dkg
1 csipet
kardamom 1 kk
vaj 4 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 3 ek
cukrozatlan kakaópor 2 tk
rumaroma 5 ml
fahéj 1 kk
tojássárgája 1 db
cukor 1 ek