Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós piskótarolád- liszt nélkül

Kakaós piskótarolád- liszt nélkül
Kakaós piskótarolád- liszt nélkül
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl nyomán (Gyors édességek), liszt nélkül, percek alatt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 30 x 40 cm-es tepsit (a sütő gyári tepsijét) kibéleljük sütőpapírral, a sütőt bekapcsoljuk 190 fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. (Célszerű szobahőmérsékletű tojásokat használni- könnyebben felverődik).
  3. A fehérjét robotgéppel felverjük lágyan, hozzátesszük a cukor felét, majd fényes, kemény habbá verjük.
  4. A cukor másik felét hozzáadjuk a tojássárgákhoz és 5 perc alatt robotgéppel habosra keverjük. Hozzászitáljuk a kakaóport és robotgéppel alacsony fokozaton összekeverjük. 
  5. A kakós masszához adjuk a felvert tojásfehérjét és laza mozdulattal összekeverjük.
  6. A masszát széles pengéjű késsel szétterítjük a sütőpapírral kibélelet sütőlemezen.
  7. A piskótát 15-20 percig sütjük. (A sütő ajtaját nem szabad ezalatt kinyitni.)
  8. A sütési idő leteltével a sütőpapíros piskótát egy nedves konyháruhára borítjuk (sütőpapírral felfelé) és lehúzzuk róla a papírt (nem baj, ha némi rész ráragad).
  9. A lekvárhoz keverjük a rumot és a citromlevet.
  10. Rákenjük a baracklekvárt és a hosszabb oldalánál fogva még melegen (!) feltekerjük.
  11. Így megvárjuk, míg kihűl, majd porcukorral megszórva kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 833
elküldve: 2
receptkönyvben: 522
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

liszt nélküli kakaós piskótatekercs, kakaós piskótatekercs

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mela20
mela20 Sat, 2013-09-21 21:22

Sajnos liszt erzekeny vagyok es mar nagyon hianyzott valami suti, orulok hogy ratalaltam erre a receptre,nekem tokeletes volt igy ahogy leirtad, nem ragadt ra a sutopapirra, szoval nagyon finom volt, csak az a baj,hogy szinte mar nincs is belole, pedig 1 oraja lett kesz.Ja es ami nagyon pozitiv benne, hogy nagyon gyorsan megvan...
Koszi

eszter.torok
eszter.torok Tue, 2012-04-17 13:50

Szerintem isteni ez a süti. Nekem is egy ponton sajna megtört a tészta, pedig nagyon gyorsan feltekertem, miután kivettem a sütőből. De így is szuper volt.
Nálunk még aznap elfogyott. Valakinek maradt meg másnapra? Mennyire marad puha a tészta??

aneg
Wendy / aneg Sat, 2013-04-27 19:52

Ááá, nálunk nem szokott megmaradni. Ha nem takarod le folpackkal, akkor kiszárad a tésztája.
Wendy

vizipok10
vizipok10 / vizipok10 Sun, 2012-04-01 18:18

Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell úgy feltekerni a piskótát, hogy ne törjön el....
Nekem nem sikerült:(

aneg
Wendy / aneg Sat, 2012-04-14 17:43

Még melegen és nagyon gyorsan: ha kisült a tészta, akkor nedves és cukorral hintett konyharuhára borítjuk, levesszük róla a sütőpapírt - lehet hogy egy kicsit rá is ragad a papír a tésztára, ahogy hűl, de nem gond - és a nedves konyharuhával gyorsan feltekerjük.

vizipok10
vizipok10 / vizipok10 Sun, 2012-04-15 11:41

Köszönöm szépen a tanácsot! Akkor biztos az volt a baj, hogy már kihűlt, meg nem konyharuhával tekertem.... Következő alkalommal remélem sikerül!!

nevi
nevi Sat, 2011-11-05 21:40

nálunk ezt bársonyroládnak hívják,de nem baracklekvárral, hanem tejszínhabbal van toltve, és tényleg olyan mint a bársony, a párom simán eltunteti egyedul a felét egyszerre, érdemes kiprobálni

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-04 16:13

Én már elkészítettem, és nagyon finom volt :)
Először én is furcsálltam a lisztmentességét, de a végeredmény tudatta velem, hogy ne furcsállkodjak feleslegesen :)

424
tojás 6 db
cukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
citromlé 1 citromból nyert
rum 1 ek