Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós piskótatekercs gesztenyével

Kakaós piskótatekercs gesztenyével
Kakaós piskótatekercs gesztenyével
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megszokott piskótatekercs alapomat variáltam át úgy, hogy benevezhessem a versenyre ezt a szépséget.:))

Egy szép nagy rúd kerekedik ki belőle. Vagyis tekeredik.:)

Amikor kakaómentesen készítem, a lisztből 20 grammal többet használok. A tölteléket pedig végtelenféleképpen variálhatjuk.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
  2. A sárgákat simára keverjük a cukorral és a vízzel, ezután fokozatosan hozzáöntjük a liszttel vegyített kakaóport és a fehérje harmadát. (Én konyhai robotgépet használok.) A maradék fehérjehabot fakanállal óvatosan beleforgatjuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben a sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 10-12 percig sütjük.
  4. Nedves konyharuhára fektetjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével feltekerjük. (A konyharuhát nem kell beletekerni a piskótába, nem úgy, mint én nagyokos, amikor nagyon régen legelőször készítettem, hihi.)
  5. Amíg hűl, a gesztenyemasszát a porcukorral, a meggylével és a felvert tejszínhab felével habosan simára keverjük.
  6. Kitekergetjük a piskótát, egyenletesen megkenjük a masszával, és két sorban belenyomkodunk meggyszemeket.
  7. Visszatekerjük, porcukorral szórjuk, szeleteljük, és nyami.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 658
elküldve: 5
receptkönyvben: 93
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kif Lee

Mióta szakács: 2012.02.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny, Pur karácsonyi finomságok receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés tekercs, kakaós piskótarolád, piskótatekercs meggy szemekkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fuszulyka
fuszulyka Fri, 2016-07-15 19:01

Egyszerű és nagyszerű. :) Változtattam azért egy kicsit a recepten. A gesztenyemasszám cukrozott volt, abba már nem tettem plusz cukrot. Viszont nem olvastam figyelmesen és az összes tejszínt beleöntöttem felverés nélkül. De még így sem lehetett elszúrni. Köszi! :)

521
tojás 5 db
finomliszt 70 g
cukrozatlan kakaópor 20 g
cukor 90 g
víz 2 ek
1 csipet
gesztenyemassza 500 g
porcukor 10 dkg
meggybefőtt 30 dkg
meggylé 0.5 dl
habtejszín 2 dl
porcukor 1 ek