Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós reszelt almás süti

Kakaós reszelt almás süti
Kakaós reszelt almás süti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tésztarecept eredetileg a reszelt túrós receptje, de elfogyott a túró, ezért alma került bele, és nagyon finom lett!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a porcukorral, sütőporral és a kakaóporral összekeverjük.
  2. Majd a puha vajat/margarint és a tojássárgákat is hozzáadjuk.
  3. A tésztát cipó formára gyúrjuk, zacskóba tesszük, majd 1-2 órára fagyasztószekrénybe tesszük.
  4. Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük, belekeverjük a fahéjat, a citromhéjat és a vanília kivonatot. Feltesszük főzni, hogy a levét elfője, ízlés szerint cukrozzuk.
  5. A tésztát kettévágjuk, majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe az egyik felét lereszeljük nokedli szaggatóval.
  6. A kihűlt almát ráhalmozzuk, majd a tészta másik felét is ráreszeljük.
  7. Előmelegített sütőben 30-45 percig sütjük. Ha kész, porcukorral meghintjük, és kihűlve fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 441
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

doroveibetty

Mióta szakács: 2014.03.12.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós almás, almás reszelt sütemény, reszelt almás sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1641
finomliszt 45 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 3 db
sütőpor 1 csomag
margarin 500 g
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
alma 8 közepes db
fahéj 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
vanília kivonat 1 kávéskanál