Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós réteges ahogy Kif Lee készíti

Kakaós réteges ahogy Kif Lee készíti
Kakaós réteges ahogy Kif Lee készíti
43 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom már, melyik újságban olvastam valamikor régen a receptet, azóta a hozzávalók változtak nálam, és a krém is alkalmanként más-más: néha vaníliás, gesztenyés vagy citromos, mindegyik ugyanolyan finom.

Néha egy harmaddal több krémet készítek, így a tetejére is az kerül porcukor helyett.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejből, lisztből, cukorból és pudingporból sűrű krémet főzünk, pici porcukrot szórunk a tetejére, hogy ne bőrösödjön, és hűlni hagyjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd az összes többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk, amit 3 egyenlő részre osztunk. 
  3. 3 kb. 35x25 cm-es lapot nyújtunk, és egyenként 180 fokra előmelegített sütőben tepsi hátulján kisütjük /én sütőpapírt teszek a tepsire, hogy ne kelljen mosogatni:)/.
  4. Amíg a lapok hűlnek, a margarint a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a főzött krémet is a kakaóporral. 
  5. A lapokat megkenjük a krémmel, meghintjük porcukorral, és másnapig hűtőben hagyjuk, amíg megpuhul. Én csalni szoktam, és a megtöltött sütit tiszta, hideg vizes konyharuhával 2-3 órára letakarom, utána tudom szeletelni, így nem kell másnapig várni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 967
elküldve: 9
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kif Lee

Mióta szakács: 2012.02.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakaós süti, vaníliás szelet, kakaókrémes sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Sat, 2013-10-05 08:08

Kedves Judit!

Nagyon jó a sütid. Én is sokat készítem,mert nálunk is nagyon "menő". A Nagymamámtól tanultam még és Ő mindig azt tanácsolta,hogy készítsem a szalalkális és mézes alapú tésztákat disznó zsírral.
A kész megtöltött tésztára tegyek egy nehezéket 2-3 órára , utána vonjam be a tetejét,akár csokival,akár cukor mázzal és a kész sütit még az nap szeletelni,fogyasztani lehet.

Judit6
Kif Lee / Judit6 Sun, 2012-11-04 11:44

Kedves Boribon!

A főzött krémalapot ugyanúgy elkészítem (tej, vaníliás puding és liszt), hűlés után alaposan kikeverem robotgéppel és hozzádobok két gesztenyemasszát 3-4 ek porcukorral (ha a gesztenye cukormentes, a porcukor adagját értelemszerűen növelem) és néhány csepp rumaromát.

Simán gesztenyével is finom lehet, de tartok tőle, hogy marha sokára puhítaná meg a lapokat, ha egyáltalán megpuhulnának, szóval ezért a főzött krém is.

Szép napot!

Judit :)

768
finomliszt 35 dkg
szalalkáli 20 g
margarin 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 1 db
tej 1 ek
tejföl 1 ek
tej 3 dl
finomliszt 2 evőkanál
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 2 ek
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 6 ek