Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós rolád Nikóka konyhájából

Kakaós rolád Nikóka konyhájából
Kakaós rolád Nikóka konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítem, mert hamar kész és nagy kedvenc.

hozzávalók / 6 adag

Kakaós laphoz

Krémhez

ajánlat

Ha kívül nem kenjük be krémmel, csokival is bevonhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakaós laphoz a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  2. Majd hozzáadjuk a sütőporos-kakaóporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  3. Egy lapot sütünk belőle.
  4. A krémhez a tejben a cukorral megfőzzük a pudingport.
  5. Ha kihűlt kikeverjük, és hozzáadjuk a kihabosított margarint és a kakaóport.
  6. Megkenjük a lapot, feltekerjük, és kívül is megkenjük a krémmel.
  7. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen lehessen szeletelni.
  8. Díszíthetjük tetszés szerint.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 655
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaókrémes tekercs, kakaós piskótatekercs csokis krémmel töltve, kakaós piskótarolád

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lasvegas7
lasvegas7 Wed, 2016-11-30 16:26

Nekem a tésztám nem olyan sötét színű, sztem kevés bele a kakaópor. Ha rakok még hozzá, annyival kevesebb liszt kell vagy simán mehet bele több kakaópor?

mese habbal
mese habbal Thu, 2016-05-26 23:43

Mar nagyon sok sutemenyedet elkeszitettem mar. Mind egytol-egyig isteniek es gyonyoruek lettek. Itt az ideje, hogy megkoszonjem neked Nikoka! :) Utoljara a puncsos roladot sutottem meg, pazar volt es egyszeru. Ezt is el szeretnem kesziteni, de nincs etcsokis fozos pudingom, csak sima csokis vagy fozes nelkuli etcsokis. Ha a sima csokissal csinalom, akkor vajon tobb kakaopor kell bele meg cukor? Mindenkeppen szeretnem a szep sotet szint megtartani meg persze az allagat, izet. Mit javasolnal?

niko80
Nikóka / niko80 Fri, 2016-05-27 19:47

Nagyon örülök hogy sokat készítettél már és tetszett.Egészségetekre.Azt tudom javasolni ha kész a puding és levetted a tűzről tördelj bele kb.5 dkg étcsokit,majd kevergesd meg néhányszor amíg elolvad.Ezután már úgyanúgy készítsd a kihűlt pudingot amint leírtam.Jó sütőgetést kívánok!

663
tojás 3 db
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 0.3 dl
tej 1 dl
finomliszt 16 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
sütőpor 4 g
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 4.5 dl
cukor 10 dkg
margarin 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek