Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós somlói galuska

Kakaós somlói galuska
Kakaós somlói galuska
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most nem készítettem el többféle piskótából, egyszerűbbre vettem :) És így is tökéletes volt.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A pudinghoz

A csokiöntethez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel. Ezután adjuk hozzá a sütőporral és kb. 4 dkg kakaóval elkevert lisztet.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a kakaós masszába forgatjuk.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!). Miután a piskótánk elkészült és kihűlt, csíkokra vágjuk, és úgy tesszük a fél adagot egy nagy tálba.
  4. Meglocsoljuk a csokis pudinggal, dióval megszórjuk, és adunk hozzá egy kis rumot, vagy aromát. Jöhet a piskóta többi része. Erre ugyanúgy kerül puding és dió, valamint az olvasztott csoki!
  5. Tejszínhabbal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 836
elküldve: 2
receptkönyvben: 167
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói galuska, somlói kakaósan, somlói galuska kakaós piskótából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

681
tojás 4 db
finomliszt 16 dkg
cukor 12 dkg
víz 4 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
csokoládés pudingpor 1 csomag
cukor 2 ek
tej 5 dl
tortabevonó 10 dkg
tej 2 ek
dió 15 dkg
rum 2 teáskanál
habtejszín 2 dl