Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós szelet pudinggal

Kakaós szelet pudinggal
Kakaós szelet pudinggal
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Váncza Kincses Receptkönyvből akartam egy újabb receptet kipróbálni. Ez volt a kakaós piskóta a lekvárral. Valahogy hiányzott még valami rá, mert a csak lekváros sütik nem a kedvenceim. Megnéztem mi van itthon, hát nem sok alapanyagot találtam. Valamikor kinyomtattam a netről egy szlovák "Weronyka" nevű, talán hölgytől a Pudingos - tejfölös kalács receptjét, onnan származik ez a krém. Nem nagyon bíztam benne, hogy a tejföl jó lehet sütikrémbe is, gondoltam itt az ideje kipróbálni. Nem csalódtam! Ebben a sütiben most meggylekvár van, így puncsos pudinggal készítettem a krémet. Ha nem akarja lekvárral, akkor nagyobb tepsibe téve szerintem elég a krém. Nagyon fontos, hogy jól kihűljön a tészta, mielőtt kettőbe vágjuk. Ha a sütőpapírral jól tudsz bánni, lehet érdemes inkább azzal bélelni a tepsit, mert nekem elég törékeny lett. Bármilyen ízű pudinggal készíthető, sőt szerintem lehet egy kis gyümölccsel is felturbózni. Szóval most látom, hogy egy igazán sokrétű süti ill. krém ez. Lehet, hogy van aki csodálkozik a lelkesedésemen, mert ismerős minden amit itt írtam, de mint mondani szokták: egy újszülöttnek minden.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az összeállításhoz

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Bármikor, amikor egy gyors édességre vágysz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tepsit kikenünk és kilisztezünk. A sütőt bemelegítjük. 
  2. Tészta: A zsírt, a tojást, a cukrot, a sót, a citromhéjat alaposan kikeverjük, ne lehessen érezni már benne a cukrot.
  3. A lisztbe bekeverjük a kakaót és a sütőport, majd a masszába adagoljuk felváltva a tejjel.
  4. Betesszük a tepsibe és megsütjük. Kb. 20 perc alatt sül meg, de igazából figyelni kell rá.
  5. Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet: a cukros tejben megfőzzük a pudingot és hagyjuk kihűlni.
  6. A kihűlt tésztát kettőbe vágjuk és visszatesszük az egyik felét a tepsibe, majd megkenjük lekvárral. Rátesszük a másik lapot és erre jön a krém.
  7. A teljesen kihűlt pudingba belekeverjük a tejfölt és a sót. Valószínűen kicsit csomós lesz, ezért át kell "robotolni", hogy jó sima krémet kapjunk, majd rákenjük a tésztára.
  8. A pudingra rászórunk egy kevés cukrozott kakaót, és kicsit a hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 506
elküldve: 21
receptkönyvben: 432
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakaós-tortaszeletkék, pudingos szelet, kakaós süti pudingos krémmel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsika1
Marcsika1 Sun, 2014-01-26 14:18

Üdv! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett, de sajnos oly módon sikerült elrontanom, hogy nem tettem vissza a tepsibe, és lecsúszott róla a krém.Legközelebb jobban figyelek a leírtakra. Köszönöm.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2014-01-26 14:31

Üdvözletem! Igen néha az ember elsiklik fontos infók mellett. :) Nem baj, majd legközelebb. Ha az íze jó volt, akkor nagy baj nincs. A férjem szokta mondani, hogy nem kiállításra viszed!
Marcsi

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Fri, 2013-12-06 08:56

Kedves Boszi!
Ez egy nagyon jó, egyszerű és olcsó süti, jó, hogy feltetted.
Én már kiskoromtól ismerem, Anyukám sokszor sütötte, ha nem volt ideje bonyolult sütire.
Az én tapasztalataim: - sütőpapír, feltétlenül, (nálam szinte minden alá)
-tényleg csak teljesen kihűlve érdemes próbálkozni a kettévágásával, mivel (nekem) elég "morzsálódós" szokott lenni, a kettévágást még úgy szoktam könnyíteni, hogy először hosszában vágom két felé és a két keskenyet már könnyebb..
- a pudingos krémedet ki fogom próbálni a tetejére, (ami gyakran meg szokott repedni) -biztos szebb és finomabb lesz

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2013-12-30 21:26

Kedves Zsuzsa! Örülök, hogy más is elkészítette már ezt a receptet és van tapasztalata. Köszönöm.

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2012-06-07 21:56

Szkeptikus voltam, de én nem a tejföl miatt, hanem úgy az egész miatt. MA elkészítettem, és nem csalódtam! Nagyon finom lett, a tésztája könnyű és puha. No nekem nem lett olyan magas, hogy kettévágjam, így a tésztára kentem a lekvárt és arra a krémet, de isteni lett így is! Köszönöm a receptet! Üdv: Ági :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Fri, 2012-06-08 22:56

Kedves Ági!
Örülök, hogy "merted" kipróbálni, annak még jobban, hogy ízlett. Jó az ötleted is.
Üdv. Marcsi-Boszi

Boszi13
Boszi / Boszi13 Thu, 2012-05-24 12:59

A story végéről lemaradt az a bizonyos ...... vagyis a pontok.Azt akartam írni, hogy az újszülöttnek minden vicc új, amiről írtam nekem is új volt. na , most már jól körbemagyaráztam! Nem tudom miért nem tették oda a "pontjaimat".
Marcsi-Boszi

948
sertészsír 6 dkg
tojás 1 db
cukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
tej 2.5 dl
1 csipet
sütőpor 1 csomag
lekvár/ dzsem 15 dkg
pudingpor 3 csomag
tej 7.5 dl
cukor 15 dkg
1 csipet
tejföl 450 g
instant kakaópor 5 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál